Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Igaunijas handbolisti EČ kvalifikācijas spēlē šokē Bosniju un Hercegovinu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Igaunijas handbolisti EČ kvalifikācijas spēlē šokē Bosniju un Hercegovinu
Igaunijas handbola izlases prieki. Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpix

2022. gada Eiropas čempionāta handbolā kvalifikācijā pie sava pirmā panākuma izdevies tikt Igaunijas valstsvienībai, kas savā laukumā ar 24:21 pieveica spēcīgo Bosniju un Hercegovinu, pakāpjoties uz trešo vietu kvalifikācijas 2. apakšgrupā.

Lielāko daļu no spēles vadībā gan atradās bosnieši, kuri pirmo puslaiku noslēdza ar trīs vārtu pārsvaru (14:11). Igauņi cīņas gaitu spēja lauzt tās beigu daļā, kad mūsu ziemeļu kaimiņiem izdevās atspēlēties un pēdējās četrās minūtēs gūt izšķirošos trīs bezatbildes vārtus. Pa astoņām reizēm Bosnijas vārtsargu pārspēja Kaspars Lēss un Karls Toms, bet četrus no 13 metieniem realizēja latviešu izcelmes handbolists Andris Celmiņš. Bosniešiem pieci vārti Alena Ovčinas rēķinā.

2. apakšgrupas priekšgalā izvirzījusies Vācija, kas kaimiņu duelī izbraukumā ar 36:27 sakāva Austriju. Uzvarētājiem visus 11 (!) metienus realizēja Marsels Šillers, bet austriešiem pa septiņām reizēm izcēlās Boriss Živkovičs un Sebastjans Frimmels. Grupas tabulā Vācijai ir seši punkti, Austrijai un Igaunijai - pa diviem, bet Bosnijai un Hercegovinai punktu nav.

Kvalifikācijas turnīra 5. apakšrupā Latvijas izlasei labi pazīstamo komandu divkaujā Slovēnija aizvadīja izcilu otro puslaiku (20:8) un izraukumā ar 34:23 pārspēja Nīderlandi. Slovēņu labā pa septiņiem vārtiem guva Jure Dolenecs un Blažs Jancs, bet Nīderlandes sastāvā astoņas reizes rezultatīvi meta Kajs Kirstens Everts Smitss.

Citā 5. grupas cīņā kvalifikācijas turnīru ar uzvaru iesāka poļi, kas viesos ar 29:24 salauza Turcijas pretestību. Polijas izlasē rezultatīvākie ar sešiem precīziem metieniem bija Tomašs Gebala un Arkadiušs Morito. Turkus neglāba Doruka Pehlivana deviņi vārtu guvumi. 5. apakšgrupā pa diviem punktiem ir gan Slovēnijai, gan Polijai, gan Nīderlandei.

Visbeidzot vietu nākamajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas norisināsies Slovākijā un Ungārijā praktiski jau nodrošinājusi Portugāles izlase, kas 4. grupas favorītu cīņā mājās ar 28:26 apspēlēja Aleksandra Pētersona pārstāvēto Islandi. Portugāļiem septiņus vārtus iemeta Pedru Portela, kamēr islandiešiem pa sešiem vārtiem guva Bjarki Mars Elisons un Elvars Junsons. 5. apakšgrupā Portugālei ir maksimāli iespējamie seši punkti, Islandei - divi, bet Izraēlai un Lietuvai punktu nav.

Izmantotie resursi:
https://ehfeuro.eurohandball.com/me...

     [+] [-]

, 2021-01-06 21:53, pirms 3 gadiem
Super!