Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas U-21 izlase kvalifikāciju turpinās pret ambiciozo Nīderlandi

Latvijas U-21 izlase kvalifikāciju turpinās pret ambiciozo Nīderlandi
Toms Lielais
Foto: Edgars Vaivads

Šovakar plkst. 17:00 otro spēli pasaules U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadīs Latvijas handbolisti, kas Itālijas pilsētā Kjeti spēkosies ar Nīderlandes vienaudžiem.

Jāatgādina, ka turnīra pirmajā spēlē Latvijas handbolisti ar 20:26 (9:15) atzina Krievijas pārākumu, kamēr Nīderlande, lai arī nospēlēja ne pārāk pārliecinošu pirmo puslaiku pret Itāliju (17:15), tomēr visā spēlē guva drošu uzvaru (31:21), kas šobrīd atļauj atrasties 1. apakšgrupas līderpozīcijās.

Tieši Nīderlande, kā arī Krievija tiek uzskatītas par galvenajām favorītēm par vienīgo ceļazīmi uz pasaules čempionātu, kas jūlijā notiks Alžīrijā.

Pirms kvalifikācijas turnīra Nīderlande aizvadīja vienu pārbaudes spēli, pārliecinoši apspēlējot Šveices vienaudžus. Lai arī galarezultātā nīderlandieši spēli noslēdza vien ar četru vārtu pārsvaru (29:25), tas ir mānīgs, jo jau pēc pirmā puslaika Nīderlandei bija +9 un tā pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu.

Ja Latvijas izlasei pirmā spēle iezīmēja vienu ļoti izteiktu līderi (Toms Lielais spēlē pret Krieviju guva pusi komandas vārtu – 10), tad nīderlandiešiem gan pārbaudes spēlēs, gan kvalifikācijas pirmajā mačā pierādījās, ka nepieciešamības gadījumā līdera lomu var uzņemties vairāki spēlētāji, no kuriem uzbrukumā bīstamākie ir četri – Ratgers Ten Velde, Everts Koijmans, Efrahims Džerijs un Kejs Smitss. Spēlē pret Itāliju viņi guva 26 vārtus (no 31), attiecīgi, Ten Velde deviņus, Koijmans astoņus, Džerijs piecus, bet Smitss četrus vārtus. Pieaugušo izlases formu nesenā pagātnē (šī gada jūnijā pasaules čempionāta kvalifikācijas play off spēlēs) uzlaikojis tikai Smitss, bet Eiropas čempionāta kvalifikācijas novembra sasaukumā (jāatgādina, ka Latvija un Nīderlande spēlē vienā apakšgrupā) nebija neviens no viņiem.

Savukārt jau pieminētais Lielais bija Latvijas pieaugušo izlases rezultatīvākais spēlētājs Rīgas domes kausā, nacionālajā valstsvienībā jau ilgāku laiku ir Kreicbergs, pirms kāda laika tur ir spēlējis arī Hovratovičs, bet nupat debiju piedzīvoja uzreiz trīs LAT-98 (U-19) izlases spēlētāji – Uvis Strazdiņš, Raivis Gorbunovs un Igors Ignatjevs.

Tiesa, lai veiksmīgi turpinātu startu pasaules čempionāta kvalifikācijā, ar "pierakstu" lielajā izlasē un vienu izteiktu līderi vien nepietiks – nav šaubu, ka Lielais no pretinieku puses tiks īpaši uzmanīts, bet tādā gadījumā citiem jābūt gataviem uzņemties līdera lomu. Piemēram, kā to pirmajā mačā paveica Gorbunovs, īsā brīdī gūstot trīs vārtus un kaldinot rezultāta sadeldēšanu no -7 līdz -3. Ja tiks izmantots potenciāls uzlabot sniegumu abos laukuma galos, atlikušajos mačos iznākums var būt pozitīvāks nekā pirmajā.

Video translāciju Latvijas – Nīderlandes spēlei organizatori nenodrošina, bet teksta tiešraidē mačam varēs sekot EHF mājaslapā.

Latvijas U-21 izlases sastāvs

Toms Lielais (Flensburg Handewitt II, Vācija), Nils Kreicbergs (S.V. Beckdorf, Vācija), Rolands Ļebedevs (SK Latgols), Normunds Seņkāns (SK Latgols), Iļja Skopincevs (ASK/LSPA), Pjotrs Borisenko (ASK/LSPA), Renāts Hovratovičs (Dobeles Tenax), Raivis Gorbunovs (SK Latgols), Artūrs Meikšāns (SK Latgols), Ņikita Pančenko (Dobeles Tenax), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (HK Ogre/Miandum), Emīls Kurzemnieks (Dobeles Tenax), Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga).
Treneri: Andrejs Narnickis un Arnolds Straume.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone

Kalendārs
Turnīra tabula
Latvijas spēlētāju statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.