Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ar dueļiem Spuņciemā un Rīgā atsāksies SynotTip handbola Virslīga

Jānis Pārums

Ar dueļiem Spuņciemā un Rīgā atsāksies SynotTip handbola Virslīga
Foto: Ritvars Raits

Sestdien plkst. 13:00 un svētdien plkst. 17:00 tiks aizvadīts pa vienai spēlei SynotTip handbola Virslīgā, kas atsākas teju pēc triju nedēļu pauzes.

Sestdien plkst. 13:00 "Jūrmalas Sports" Spuņciemā uzņems "Ogre/Miandum" komandu., kas šajā mačā nāksies iztikt bez U-21 izlasē aizņemtā Uvja Strazdiņa (viņš ogrēniešu sastāvā ir trešais rezultatīvākais spēlētājs aiz Arta Laganovska un Arta Kurmēna).

Turnīra tabulā "Jūrmalas Sporta" handbolisti šobrīd ir vien priekšpēdējā vietā ar sešiem punktiem, kamēr "Ogre/Miandum" ir par četriem punktiem vairāk un ceturtā vieta, kas dod tiesības janvāra beigās startēt LHF kausa izcīņā, kas norisināsies Ludzā. Tiesa, lai ogrēnieši būtu gandrīz simtprocentīgi droši par savu dalību tajā, vēlams uzvarēt arī sestdien, jo tuvākajai sekotājai Vaiņodei, kam ir par punktu mazāk, otrajā aplī atlikušas spēles pret ļoti spēcīgiem pretiniekiem – čempioni "Tenax" un vicečempioni "Celtnieks".

Paredzams, ka izbraukumā pret "Jūrmalas Sportu" viegli neklāsies, jo jau pirmajā aplī savā laukumā "Ogre/Miandum" nespēja tikt pie panākuma, ļaujot jūrmalniekiem atspēlēties un tikt pie neizšķirta – 24:24. Savos pēdējos mačos jūrmalnieki ar 23:43 kapitulēja "Celtniekam", bet ogrēnieši ne bez grūtībām ar 27:26 salauza MSĢ/LAT-98 pretestību.

Savukārt svētdien plkst. 17:00 turnīra pastarīte ASK/LSPA savā laukumā uzņems "Celtnieks Rīga" handbolistus, kas pēc jaunā gada papildinājuši sastāvu ar baltkrievu Alekseju Sasuļinu, kurš komandā spēlēja jau pērn. Tiesa, paredzams, ka mačā pret armijniekiem Sasuļina debija vēl gan nenotiks.

Jāpiebilst, ka ASK/LSPA un "Celtnieks Rīga" pirmā apļa spēle izvērtās ļoti sīva un vicečempioni spēja uzvarēt vien ar 32:31. Pēdējos divos Virslīgas mačos decembrī armijnieki cieta sakāves pret "Latgolu" (26:42) un "Tenax" (18:44). Mačā pret "Celtnieku" viņiem nāksies iztikt bez vārtsarga Pjotra Borisenko un viena no uzbrukuma līderiem Iļjas Skopinceva (tiesa, viņš nespēlēja jau pieminētajos decembra mačos), kuri šobrīd pārstāv Latvijas U-21 izlasi pasaules čempionāta kvalifikācijā.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv