Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Vikštrems: "Ikviens spēlētājs, ko sūtīju laukumā, savu darbu padarīja"

Vikštrems: "Ikviens spēlētājs, ko sūtīju laukumā, savu darbu padarīja"
Uģis Vikštrems
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems pēc uzvaras pār Grieķiju (31:22) atzina, ka visi spēlētāji, kas devās laukumā, apliecinājuši sevi no labākās puses un pielikuši roku panākuma kaldināšanā, vēsta Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Jāatgādina, ka trešdien Latvijas vīriešu handbola izlase ar uzvaru pār Grieķiju sāka pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru.

"Ar spēli esmu apmierināts pilnībā, bet no tā, kas tika prasīts no spēlētājiem, viņi izpildīja par 90%. Ļoti patika tas, ka jebkurš spēlētājs, kuru sūtīju laukumā, savu darbu izdarīja," atzina Vikštrems. "Protams pirmajā puslaikā bija varbūt bija par daudz tehnisko kļūdu, bet tas ir pieņemami. Sākumā spēli uz sevi paņēma mūsu līderi Dainis Krištopāns un Aivis Jurdžs, uzbrukums lielākoties balstījās uz viņiem, pārējie bija nedaudz ēnā. Taču otrajā puslaikā arī pārējie uzņēmās iniciatīvu un savu darbu paveica ļoti labi. Spēle mums bija kā pēc skaistas grāmatas. Malači!"

Spēlē pret Grieķiju laukumā tika visi trīs vārtsargi. Vikštrems norādīja, ka vislabāk sevi vārtos apliecinājis Artūrs Kuģis, taču arī Helmuts Tihanovs un Viktors Turkupols, kurš gan spēlēja pavisam nedaudz, apliecināja sevi godam. Viņš pauda gandarījumu, ka spēles gaita ļāvusi laukumā laist visus spēlētājus, lai gan daži laukumā pavadījuši vien pāris minūtes.

"Pēc spēles personīgi pateicos Mārim Veršakovam, man patika kā viņš nospēlēja. Viņš ir labā formā un spēj komandai dot labumu. Vēl mani iepriecināja arī Egils Politers, kurš, izmantoja sev doto iespēju, ņemot vērā, ka savainojuma dēļ nevarēja spēlēt Ingars Dude. Egils savu darbu paveica nevis uz 100, bet uz 150% - bez kļūdām spēlēja aizsardzībā, gandrīz pilnībā izmantoja arī visas uzbrukuma iespējas," atsevišķus spēlētājus uzslavēja treneris.

"Gada laikā kopš esmu ar komandu, esmu to iepazinis un ievēroju, ka ar spēlētājiem komunikācija veidojas arvien labāka," atklāja Vikštrems.

Jau šovakar treneri kopā ar komandu analizēs savus nākamos pretiniekus – Ukrainas izlasi – ar ko 8.novembrī jāspēlē izbraukumā. Ukraiņi pirmajā spēlē ar 27:13 (13:9) sagrāva Kipras izlasi. Vikštrems jau iepriekš norādīja, ka par grupas favorīti uzskata tieši Ukrainas valstsvienību. Uz Kijevu Latvijas izlase izlidos piektdien, bet svētdienas spēle sāksies plkst. 17:00 un būs skatāma Ukrainas Sport 1 kanālā.

Jāpiebilst, ka tikai grupas uzvarētāja kvalificēsies izšķirošajai play-off kārtai, kas notiks nākamā gada jūnijā. Komandas, kas uzvarēs tajā (divu spēļu summā), nodrošinās vietu pasaules čempionāta finālturnīrā, kas 2017.gada sākumā norisināsies Francijā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.