Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vikštrems: "Pret Zviedriju sensāciju nesolu, bet centīsimies nospēlēt labi"

Jānis Pārums

Vikštrems: "Pret Zviedriju sensāciju nesolu, bet centīsimies nospēlēt labi"
Uģis Vikštrems
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas handbolisti mačā pret Zviedriju spēlēs bez psiholoģiskas spriedzes, tādējādi spēle pret titulēto valstsvienību var izvērsties intriģējoša, pirms trešdien, 10.jūnijā, gaidāmās spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā norādījis Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems.

Latvijas un Zviedrijas spēle notiks trešdien, 10.jūnijā, plkst. 19:35 Dobeles sporta hallē. Šobrīd ar četriem punktiem četrās spēlēs Latvija 3. apakšgrupā ieņem trešo vietu aiz Zviedrijas (septiņi punkti) un Slovēnijas (pieci punkti), bet apsteidzot Slovākiju (bez punktiem), ko izdevās uzvarēt abās spēlēs aprīļa beigās un maija sākumā. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas pirmo vietu ieguvējas un labākā trešās vietas īpašniece.

"Kad spēlējām mājās pret Slovākiju, tad bija psiholoģisks spiediens. Protams, centos to neizrādīt, taču to izjutu gan es, gan komanda. Spēlēs pret slovākiem savu uzdevumu izpildījām, tāpēc pirms mača ar Zviedriju spiediena vairs nav," atzina Uģis Vikštrems, piebilstot, ka atlikušās divas spēles varēs spēlēt ar mierīgu sirdi.

Treneris sacīja, ka tas var palīdzēt arī nodemonstrēt labu sniegumu pret pasaules elites komandu un varbūt sagādāt arī pārsteigumu.

"Brīvi un bez spiediena spēlējot var gadīties, ka varam ierakstīt Latvijas handbola vēsturē lielus burtus," viņš norādīja. "Protams, uzvarēt Zviedriju būtu sensācija un to es nesolu, taču mēs mēģināsim nospēlēt labi. Nāksies pacensties. Godīgi sakot, nevaru vien sagaidīt šo spēli."

Vikštrems uzsvēra arī līdzjutēju nozīmi: "Tās tomēr ir savas mājas sienas, līdzjutēji mūs tikai motivē. Līdzjutēji Dobelē ir kolosāli, neatkarīgi no tā, kā mums veicas. To izjutām arī spēlē pret Slovēniju, kad mums nebija nekādu variantu, bet atbalstītāji bija ļoti lojāli un atbalstīja mūs pat tad, kad mums bija vairāk nekā desmit vārtu deficīts. Līdzjutēji mums vienmēr būs kā astotais laukuma spēlētājs.To pierādīja šīs divas kvalifikācijas spēles, ko mēs spēlējām Dobelē."

"Galvenais uzdevums pret zviedriem ir sagatavot aizsardzību," akcentēja Vikštrems. ". Pirmajā spēlē mums bija slikta aizsardzība, daudz vārtu ielaidām no sešiem metriem un bērnišķīgi kļūdījāmies arī uzbrukumā. Šo divu iemeslu dēļ zviedri no -2 panāca +10. Paši padarījām zviedriem spēli vieglu. Kopā ar treneriem un spēlētājiem izanalizēsim, lai pirmās spēles kļūdas vairs neatkārtotu. Jā, spēlēs pret Slovākiju mums šo kļūdu praktiski nebija, bet jāatceras, ka Zviedrija un Slovākija – tie ir divi dažādi līmeņi."

"Man kopā ar treneriem Andreju Narnicki un Valēriju Putānu būs pietiekami laika sīkumos sagatavoties spēlei pret Zviedriju un izdomāt taktiskās lietas. Protams, zviedri nebrauks uz Latviju zaudēt, ko apliecina, ka viņi šeit būs stiprākajā sastāvā," piebilda Vikštrems.

Noslēdzošajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm pret Zviedriju (10. jūnijā Dobelē) un Slovēniju (13. jūnijā izbraukumā) Latvijas izlases kandidātu pulkā iekļauti: Viktors Turkupols, Edgars Kukša, Artūrs Kuģis, Raimonds Trifanovs, Austris Tuminskis, Jānis Pavlovičs, Ģirts Lilienfelds, Uldis Lībergs, Elvijs Borodovskis, Andis Ērmanis, Nils Kreicbergs, Oskars Arājs, Ingars Dude, Dainis Krištopāns, Toms Lielais, Aivis Jurdžs, Artis Kurmēns, Einārs Kiršteins.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv