Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas handbolisti devušies uz Nīderlandi, sastāvā nelielas izmaiņas

Latvijas handbolisti devušies uz Nīderlandi, sastāvā nelielas izmaiņas
Latvijas handbolisti
Foto: Raivo Sarelainens

Piektdienas pēcpusdienā Latvijas vīriešu handbola izlase devās uz Nīderlandi, kur 7.maijā aizvadīs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ceturto spēli.

Jāatgādina, ka 3.maijā Valmierā Latvijas handbolisti spraigā cīņā ar 27:29 atzina Nīderlandes pārākumu, piedzīvojot trešo zaudējumu trijās spēlēs, kamēr nīderlandieši tika pie pirmā panākuma. Jāatgādina, ka veselības problēmu dēļ ar valstsvienību šoreiz nav tās galvenais treneris Uģis Vikštrems, kuru aizvieto viņa asistents Andrejs Narnickis. Pēc pirmās spēles pret Nīderlandi Narnickis atzina, ka vislielākās problēmas radījusi spēle aizsardzībā, kas līdz atbildes mačam ir jāsakārto.

Svētdien abas komandas tiksies vēlreiz, bet nu jau pretinieku laukumā Emenā. Salīdzinot ar pirmo spēli sastāvā notikušas nelielas korekcijas, proti, uz Nīderlandi nav devušies Raitis Puriņš un Emīls Kurzemnieks, bet viņu vietā sastāvu papildinājuši Helmuts Tihanovs un Raivis Gorbunovs.

Šovakar Latvijas handbolisti jau ieradās Nīderlandē, bet rīt aizvadīs divus pusotru stundu garus treniņus. Latvijas – Nīderlandes spēle notiks svētdien, 7.maijā, plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

2018.gada Eiropas čempionātam, kas norisināsies Horvātijā, kvalificēsies katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas īpašniece. Šobrīd grupas līderpozīcijās ir Dānija un Ungārija ar pieciem punktiem (ceturtdien abu komandu savstarpējā spēle noslēdzās neizšķirti 25:25), seko Nīderlande ar diviem un Latvija bez punktiem.

Latvijas izlases sastāvs Nīderlandē:

Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Helmuts Tihanovs (SG Schalksmühle-Halver​, Vācija), Rihards Leja, Artūrs Lazdiņš, Igors Ignatjevs (visi – Celtnieks Rīga), Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Toms Lielais (ThSV Eisenach, Vācija), Raivis Gorbunovs, Jānis Pavlovičs (abi – SK Latgols), Māris Veršakovs (Nord HU, Vācija), Dainis Krištopāns (Meshkov Brest, Baltkrievija), Elvijs Borodovskis (TSG Haßloch​, Vācija), Andis Ērmanis (Tenax Dobele), Ingars Dude (Limoges Hand87), Einārs Kiršteins (Herulf Moss, Norvēģija).
Treneris: Andrejs Narnickis
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone
Delegācijas vadītājs: Guntis Ciematnieks

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.