Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Pētersons - pusfinālā, Dude - 2. līgā?

Pētersons - pusfinālā, Dude - 2. līgā?
Aleksandrs Pētersons bija viens no galvenajiem "Lauvu" uzvaras kaldinātājiem Vācijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē pret čempionu THW "Kiel".

Vācijas kausa izcīņas pusfinālā iekļuva Latvijas handbola audzēkņa Aleksandra Pētersona pārstāvētā "Rhein-Neckar Lowen" komanda, turpretī Latvijas izlases līnijas spēlētāja Ingara Dudes pārstāvētam Istres klubam arvien problēmātiskāk kļūst saglabāt vietu LNH jeb Francijas handbola virslīgā...

Otro gadu pēc kārtas "Lauvas" Vācijas kausa izcīņā neielaiž finālčetriniekā čempionu THW "Kiel". Pērn tas notika jau 1/8 finālā, bet tagad - ceturtdaļfinālā. "Rhein-Neckar Lowen" savā laukumā uzvarēja ar 29:26 (15:14) un viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem bija arī Aleksandrs Pētersons, kura rēķinā 5 vārti. Vairāk vārtu uzvarētāju labā guva tikai Vācijas izlases spēlētājs Ūve Genshaimers un norvēģis Bjarte Mīrhols (pa 6), bet 5 vārti vēl arī zviedram Kimam Ekfdalam du Ritcam. Lielisku spēli vārtos demonstrēja dānis Niklass Landins. "Lauvas" un Ķīles komanda pašreiz ir līderes Vācijas 1. bundeslīgas čempionātā.
Finālčetriniekā, kas sacentīsies 9. un 10. maijā Hamburgā, iekļuva arī pagājušā gada EHF Čempionu līgas uzvarētājs SG "Flensburg-Handewitt", pašreizējais trofejas īpašnieks Berlīnes "Fuchse" un SC "Magdeburg".

Francijas handbola virslīgā jeb LNH čempionātā zaudējumu ļoti svarīgā spēlē savā laukumā piedzīvoja Ingara Dudes pārstāvētais Istres klubs, kas ar 26:30 (9:14) piekāpās US "Creteil" komandai, ar kuru kopā pērn iekļuva LNH. Dudem viens noraidījums.
Ar 6 punktiem Istres komanda atrodas pēdējā 14. vietā un līdz "glābšanas riņķim" - 12. vietai - ir jau 6 punkti. Nākamā spēle 11. martā viesos ar "Cesson-Rennes".


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.