Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

1. līgas "Final 6" startē ar principiālu Ulbrokas derbiju

Jānis Pārums

1. līgas "Final 6" startē ar principiālu Ulbrokas derbiju
Ulbrokas handbolisti
Foto: Jānis Slišāns

Šajā nedēļas nogalē cīņas par uzvaru 1.līgas čempionātā uzsāks labāko komandu sešinieks. Jau sestdien gaidāma aizraujoša cīņa Ulbrokā, kur spēkiem mērosies vietējās komandas Stopiņu NHK un Ulbrokas SK.

Jāatgādina, ka 1.līgā šogad startē 12 komandas, kas pirmajā posmā tika sadalītas Austrumos un Rietumos – pa sešām komandām katrā reģionā. Izspēles kārtība paredzēja, ka gan Austrumu, gan Rietumu komandas aizvada divu apļu turnīru, bet pēc tam katras konferences trīs labākās vienības turpinās cīņu par 1. – 6. vietu, vēlreiz aizvadot divu apļu turnīru. Trīs vājākās vienības katrā konferencē aizvadīs divu apļu gandarījuma turnīru par 7. – 12. vietu. Komanda, kas ierindosies 7.vietā kļūs par Gandarījuma kausa ieguvēju.

Labāko komandu sešinieks tika noskaidrots neilgi pirms jaunā gada un tajā iekļuva Stopiņu NHK (1.vieta Austrumos, bilance 9-1), Skrīveri/Aizkraukle (2.vieta Austrumos, 7-3), "Latgols juniori" (3.vieta Austrumos, 5-2-3), "Jūrmalas Sports-2" (1.vieta Rietumos, 5-2-3), Dobele/Tērvete (2.vieta Rietumos, 6-4) un Ulbrokas SK (3.vieta Rietumos, 6-4). Jāuzsver, ka pirmajā posmā iegūtie rezultāti savstarpējās cīņās nenāk līdzi uz otro posmu.

Vājāko komandu sešinieks jeb komandas, kas cīnās par Gandarījuma kausu, cīņas uzsāka jau trešdien, kad viena no favorītēm ASK/LSPA-2 sagrāva MSĢ/LAT-2000 ar 44:17 (Murjāņu komanda gan spēlēja bez sava līdera Gunta Piļpuka), bet ONSC sakāva "Salaspils/Mērnieks" ZM ar 33:17, kam pirmā posma izskaņā bija piedzīvojusi zaudējumu (23:26).

Viss vadošais sešinieks spēles uzsāks nedēļas nogalē un jau sestdien plkst. 12:00 principiāls derbijs starp Stopiņu NHK un Ulbrokas SK. Komandu vēsturē tā būs pirmā savstarpējā cīņa, jo vēl pērn šo komandu spēlētāji spēlēja "zem viena karoga", proti, Stopiņu NHK rindās. Kā jau visiem derbijiem, papildus motivācija abu komandu spēlētājiem nav jāmeklē un gaidāms saistošs duelis. Jāpiebilst, ka pirmajā posmā Stopiņu NHK piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, turklāt pēdējā kārtā, kad viss jau bija izšķirts, kamēr Ulbrokas SK sešiniekā ielīda teju caur adatas aci, pateicoties sev labvēlīgam iznākumam "Celtnieks Rīga-2" un ASK/LSPA-2 savstarpējā spēlē.

Sestdien plkst. 13:00 Spuņciemā laukumā dosies "Jūrmalas Sports-2" un "Latgols juniori", bet svētdienas vakarā plkst. 19:00 Skrīveri/Aizkraukle savā laukumā uzņems Dobele/Tērvete handbolistus. Gandarījuma kausā šajā nedēļas nogalē tikai viena spēle – "Celtnieks Rīga-2" mērosies spēkiem ar "RTU-Senioriem". Abas komandas divreiz jau tikās pirmajā posmā un abos gadījumos pie panākumiem tika "Celtnieks", uzvarot ar 31:24 un 32:23.

Gan 1. līgas uzvarētāji, gan Gandarījuma kausa ieguvēji tiks noskaidroti aprīļa beigās. Pēdējā spēle turnīrā paredzēta 24.aprīlī. Pērn par 1.līgas čempioniem kļuva ONSC/HK Ogre, bet otro un trešo vietu izcīnīja, attiecīgi, Skrīveri/Aizkraukle un "Latgols juniori".

Final 6:

Stopiņu NHK
Skrīveri/Aizkraukle
Jūrmalas Sports-2
SK Latgols juniori
Dobele/Tērvete
Ulbrokas SK

Gandarījuma kauss:

ASK/LSPA-2
Celtnieks Rīga-2
ONSC
Salaspils/Mērnieks ZM
RTU-Seniori
MSĢ/LAT-2000

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika (ieskaitot 1. posmu)

Izmantotie resursi:
www,handball.lv