Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Galvenās favorītes Norvēģija Eiropas čempionātu handbolā sāk ar rekordu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Galvenās favorītes Norvēģija Eiropas čempionātu handbolā sāk ar rekordu
Norvēģijas izlases jaunākā spēlētāja Hennija Reistada savā debijas mačā Eiropas čempionātā guva 6 vārtus.

Dānijā sākās Eiropas 14. čempionāts handbolā sievietēm. Handbola dzimtenē šī spēle savulaik tika izdomāta tieši meitenēm - kamēr puiši spēlē futbolu, tikmēr dāmas lai dara kaut ko līdzīgu, bet ar rokām. Pirmajās četrās spēlēs pārsteigumu nebija, bet galvenās favorītes norvēģietes turnīru sāka ar rekordu.

Vispirms 16 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa četrām komandām aizvadīs spēles apakšgrupās, bet tad trīs labākās komandas no katras grupas divos sešiniekos aizvadīs grupu turnīra otro daļu jeb pamatturnīru. Divas labākās komandas no katra sešinieka iekļūs pusfinālā, bet trešo vietu ieguvējas spēlēs par 5. vietu. Čempionātā piedalās visu piecu valstu izlases, kuras kaut reizi ir ieguvušas titulu.

Covid-19 un savainojumu dēļ vairākās spēcīgākajās izlasēs nav visu labāko spēlētāju, piemēram, olimpiskās čempiones un iepriekšējā Eiropas čempionāta finālistes Krievijas izlases rindās savainojuma dēļ nebūs olimpiskā turnīra labākā spēlētāja Anna Vjahireva. Rumānijas izlase palikusi bez vienas no savām lielākajām zvaigznēm Krinas Pintjas, kamēr pašreizējās titula īpašnieces Francijas izlases rindās nebūs galvenās saspēles vadītājas Alisones Pino un Deboras Larursas. Šīs izmaiņas droši vien var ietekmēt spēku samēru, taču daudzās komandās ir virkne jaunu talantīgu spēlētāju, kuras tieksies sevi apliecināt un viena no viņām izcēlās jau pirmajā spēlē.

Turnīra galvenā favorīte septiņkārtējā Eiropas čempione Norvēģija D grupas spēlē ar 35:22 pieveica Poliju un viena no rezultatīvākajām uzvarētāju rindās bija tieši jaunākā komandas dalībniece - 21 gadu vecā Hennija Reistada, kuras rēķinā seši vārti. Norvēģijas izlase sasniedza rekordu - komandai tā bija 80. uzvara Eiropas čempionātos. Nevienai citai izlasei tik daudz uzvaru nav. Vēl šajā grupā Vācija ar 22:19 pārspēja Rumāniju. B grupā Krievija ar 31:22 uzvarēja Spāniju, bet Zviedrija ar 27:23 - Čehiju. Šodien pirmās spēles tiks aizvadītas A grupā (Francija, Dānija, Melnkalne un Slovēnija) un C grupā (Nīderlande, Ungārija, Serbija un Horvātija).