Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vēl viena "pēdējo sekunžu galotne"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vēl viena "pēdējo sekunžu galotne"
Kopš vakardienas labākā vārtu guvēja Eiropas čempionātu vēsturē ir rumāniete Kristīna Ņagu.

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm, kas risinās Francijā, nav jāgarlaikojas - arī vakar vienā no spēlēm uzvarētāja tika noskaidrota ar pēdējo metienu pēdējās sekundēs, bet vēl vienā spēlē tika sasniegts Eiropas čempionātu rekords.

C grupas spēlē Nīderlandes izlase piecas minūtes pirms beigām zaudēja Spānijai ar 24:26, bet tomēr izrāva uzvaru - 28:27 (14:11). Kad 15 sekundes pirms beigām Karmena Martina panāca 27:27, tad jau likās, ka būs pirmais neizšķirts šajā turnīrā, taču holandietes paspēja ievadīt bumbu spēlē un nopelnīt 9 m brīvmetienu. Palika apmēram 5 sekundes. Spānietes "uzcēla" pamatīgu mūri, taču Nīke Groota augstā lēciena raidīja bumbu vārtos. Un atskanēja sirēna...
Citā šīs grupas spēlē Ungārija ar 24:18 (13:9) pārspēja Horvātiju. Tagad 4 punkti ir Nīderlandei, pa 2 - Spānijai un Ungārijai, bet Horvātijai nav punktu.
D grupas spēlē Rumānija ar 29:24 (14:11) pieveica Vāciju un šajā spēlē krita Eiropas čempionātu rekords - proti, rumānietes Kristīnas Ņagu piektie vārti šajā mačā kļuva par viņas 206. vārtiem Eiropas čempionātos un viņa apsteidza ungārieti Agnesi Fārkašu (205). Rumānietes jau spēles sākumā ieguva 5:1 vadību un visu atlikušo laiku atradās vadībā, vācietes trīs reizes samazināja vārtu starpību līdz diviem vārtiem, taču vēl tuvāk netika. 11/6 vārtus Rumānijas izlasē guva Elīza Bukeši, bet vārtsardze Denisa-Stefānija Dedu atvairīja 37 procentus metienu.
Vēl šajā grupā Norvēģija izrēķinājās ar Čehiju - 31:17 (20:10). Tagad 4 punkti ir Rumānijai, pa 2 - Vācijai un Norvēģijai, bet Čehijai punktu nav.
Šodien tiks aizvadītas pēdējās spēles A un B grupās un noskaidrosies vēl trīs komandas, kas iekļūs pamatturnīrā (Krievija jau ir iekļuvusi). A grupā spēlēs Zviedrija (2 punkti) un Polija (0), kā arī Dānija (4) un Serbija (2), savukārt B grupā spēlēs Krievija (4) un Slovēnija (0), kā arī Francija (2) un Melnkalne (2).
Trīs labākās komandas no grupas iekļūs pamatturnīrā un punkti, kas iegūti (ja tādi ir) spēlēs ar citām divām labākajām savas grupas komandām, nāks līdzi.