Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ludzas "handbola talantu fabrika" uztur intrigu Dobelē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ludzas "handbola talantu fabrika" uztur intrigu Dobelē
Dobeles TENAX - Ludzas SK "Latgols". Ar 37. numuru - mača rezultatīvākais spēlētājs Endijs Kušners. Foto: Andris Pintāns

Latvijas komandu pirmajā šīs sezonas spēlē Baltijas handbola līgā (BHL) un reizē arī Latvijas SynotTip virslīgas čempionātā Dobeles TENAX savā laukumā ar 36:31 (19:17) pārspēja Ludzas SK "Latgols" komandu. Latvijas čempionu uzvara bija pietiekami pārliecinoša, lai neapšaubītu tās likumsakarību, taču tā arī nebija viegla uzvara.

Vēl 55. minūtē rezultāts bija tikai 32:30 TENAX labā un nekas vēl nebija izšķirts, tomēr mača galotnē virsroku ņēma gan mājinieku meistarība, gan lielāka pieredze. Pēdējās minūtēs šaubu par dobelnieku uzvaru nebija, taču viņi visā spēles gaitā nedrīkstēja atļauties spēlēt vieglprātīgi. Panākuši sākumā 8:2 savā labā, laukuma saimnieki nedaudz nomierinājās un jau drīz vien rezultāts kļuva 10:7. SK "Latgols" ir ne tikai BHL debitante, bet arī jaunākā komanda turnīrā (lielākā daļa spēlētāju dzimuši 2000. gadā vai vēlāk, spēlē Dobelē laukumā visu laiku bija vairāki 2002. gadā dzimuši handbolisti), taču tas nenozīmē, ka šī komanda kādam piekāpsies bez cīņas.

Dobelnieki par to pārliecinājās. Ludzas "handbola talantu fabrika" gatavo kārtējo izlaidumu - tik interesanta un talantīga komanda (īpaši tās ārējā līnija) Ludzā sen nebija redzēta. Kā teiktu treneri - labs materiāls, ar kuru atliek tikai strādāt un puišiem pašiem atliek tikai censties pilnveidoties. Jau pavasarī SK "Latgols" būs vēl nopietnāks konkurents un tas ir tikai apsveicami, jo lielāka konkurence abiem favorītiem - Dobeles TENAX un Rīgas "Celtniekam" - pašmāju čempionātā ir nepieciešama. Spēles BHL turnīrā ar Lietuvas un Igaunijas komandām jaunajiem (ne tikai Ludzas komandā) nāks tikai par labu un tas jau nebūs tikai vienas komandas vai Latvijas čempionāta ieguvums. Par TENAX uzvaru šaubu patiesībā nebija, taču viens no BHL favorītiem bija spiests papūlēties, lai sāktu turnīru ar uzvaru.

"Zaudējām, bet kopumā nospēlējām labāk nekā daudzi gaidīja. Neizmantojām vairākas iespējas gūt vārtus, par daudz bija bērnišķīgu kļūdu, taču tas viss ir labojams. Galvenais, ka neviens nenobijās. Visi spēlēja droši, bet viss pārējais ir pilnveidojams. Turpināsim strādāt," pēc mača teica SK "Latgols" galvenais treneris Andrejs Narņickis.

Viņam nevar nepiekrist un jauno spēlētāju uzņēmību izcēla arī Latvijas junioru izlases galvenais treneris Arnolds Straume, kurš vēroja šo spēli klātienē: "Tieši tas, ka jaunie spēlētāji nevienu nerespektēja, mani iepriecināja visvairāk. Vēl vairāki jaunie spēlētāji ir Ogres komandā, kur viņiem arī vajadzētu būt diezgan lielam spēles laikam un kurus braukšu skatīties sestdien. Spēlēdami Baltijas handbola līgā, visu komandu jaunie spēlētāji iegūs lielāku pieredzi un ātrāk augs viņu meistarība."

Dobeles TENAX guva pelnītu uzvaru. Laukuma saimnieku galvenais treneris Sandris Veršakovs diezgan daudz mainīja sastāvu, vēl ierindā nebija Egila Politera un Nila Miķelsona, kas noteikti ietekmēja komandas sniegumu kopumā. Mājinieku labā 8 vārtus guva vēl viens junioru izlases spēlētājs - Antons Šuleiko. Par 7 vārtiem Ņikitam Pančenko (vieni ar 7 m soda metienu) un Oskaram Arājam. Toms Lielais atgriešanos Dobeles publikas priekšā atzīmēja ar 4 vārtiem. TENAX komandai galvenās spēles vēl ir priekšā, bet būtu labi, ja pašu mājās rastos vēl par vienu nopietni konkurentu vairāk.

Pirms spēles rakstīju, ka interesanti būs redzēt, ko pret čempioniem iespēs 17 gadus vecais Endijs Kušners. Viņš laukumā atbildēja uz jautājumu - 15/1 gūtu vārti. Tas pagaidām ir rezultatīvākais viena spēlētāja sniegums vienā mačā šīs sezonas BHL turnīrā.

     [+] [-]

, 2020-09-04 23:09, pirms 4 gadiem
Paldies, Tollij! Esmu patīkami pārsteigts, ka tik regulāru publicē rakstus par spīdveju. Būtu vnk super, ja to pašu darītu arī saistībā ar handbolu, jo SC autori uzraksta tikai 2 rindiņas, to par rakstu pat grūti nosaukt.