Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Lilienfelds kaldina sensāciju Melsungenā, Jurdžam pieci vārti

Jānis Pārums

Lilienfelds kaldina sensāciju Melsungenā, Jurdžam pieci vārti
Ģirts Lilienfelds (pa vidu)
Foto: Henning Rosenbusch

Par pirmo sensāciju Vācijas handbola 1. Bundeslīgā svētdien parūpējās debitante "2000 Coburg", ko pārstāv Latvijas izlases spēlētājs Ģirts Lilienfelds.

Sensacionālu uzvaru vēsturē pirmajā 1.Bundeslīgas spēlē izcīnīja Ģirta Lilienfelda "2000 Coburg", kas izbraukumā sacentās ar iepriekšējās sezonas ceturto labāko komandu "MT Melsungen".

Mājinieki bija neapstrīdami favorīti, taču laukumā pārliecinošāku sniegumu praktiski visas spēles garumā demonstrēja viesi. Jau spēles sākumā "2000 Coburg" izvirzījās vadībā ar 3:0, un, lai gan vēlāk "MT Melsungen" atspēlējās un uz brīdi ieguva +1, puslaiku minimālā vadībā noslēdza Lilienfelda komanda – 11:10.

Līdzīga cīņa noritēja līdz pat spēles 52.minūtei (20:20), taču tad ar sīkstu aizsardzību un labu sniegumu uzbrukumā "2000 Coburg" pēdējās astoņās minūtēs veica izrāvienu 5:0 un spēli uzvarēja ar 25:20.

Ģirts Lilienfelds guva divus vārtus (2/3), turklāt zīmīgi, ka abi tika gūti svarīgā brīdī, kad tika veikts izšķirošais izrāviens.

1. Bundeslīgas čempionātu ar uzvaru sāka Aivja Jurdža pārstāvētā "DHfK Leipzig", kas savā laukumā pārliecinoši ar 30:21 apspēlēja "Bergischer". Spēles pirmās desmit minūtes aizritēja līdzīgā cīņā (4:4), taču turpinājumā, vairākkārt izceļoties Jurdžam, Leipcigas komanda atrāvās triju vārtu attālumā, bet līdz pārtraukumam pārsvaru dubultoja – 14:8. Otrajā puslaikā laukuma saimnieki turpināja demonstrēt pārliecinošu sniegumu un neilgi pirms spēles beigām sasniedza pat +10, bet visu maču noslēdza ar deviņu vārtu pārsvaru – 30:21.

Aivis Jurdžs bija viens no labākajiem savā komandā, izceļoties ar pieciem vārtu guvumiem (metieni – 5/7).

Jau ziņots, ka ar zaudējumu turnīru sāka Evars Klešniks, kura divi vārti neglāba "Wetzlar" no zaudējuma 22:27 pret "Fuchse Berlin".

Vācijas 3. līga

Vācijas 3. līgā lielisks sniegums Elvijam Borodovskim, kurš guva 10 vārtus, lielā mērā kaldinot sava kluba "TSG Haßloch" uzvaru. Borodovska pārstāvētā komanda izbraukumā sīvā cīņā ar 27:25 pārspēja "SG Kronau/Östringen II".

Sezonu ar uzvaru savā jaunajā klubā "HSG Nord HU" iesāka arī Māris Veršakovs, kurš guva piecus vārtus (t.sk. realizēts viens no diviem septiņu metru soda metieniem), palīdzot savam klubam ar 29:26 savā laukumā pieveikt Armanda Uščina trenēto "Anhalt Bernburg". Veršakovam arī divu minūšu noraidījums.

Ar "S.V. Beckdorf" latviešu trio Nila Kreicberga, Arvja Juzupa un Raimonda Trifanova pūlēm bija par maz, lai Bekdorfas komanda savā laukumā pieveiktu "VfL Potsdam". Bekdorfa zaudēja ar 24:31, bet latvieši kopā guva 11 vārtus – pieci Trifanovam, četri Kreicbergam, divi Juzupam. Trifanovam arī noraidījums, Kreicbergam brīdinājums.

Mārtiņš Lībergs guva četrus vārtus, tomēr ar to izrādījās par maz, lai "VTB Altjührden" izbraukumā tiktu pie uzvaras mačā pret "Magdeburg II" – 29:33.

Toma Lielā pārstāvētais "Flensburg Handewitt II" viesos ar 28:22 apspēlēja "Grün Weiß Werder", bet Lielais vārtus neguva. Bez vārtu guvumiem palika arī Valdis Gūtmanis "Mecklenburger Stiere Schwerin" zaudētajā spēlē 22:32 pret "Oranienburger". Vārtsarga Edgara Kukšas "VfL Frendenbeck" izbraukumā cīnījās neizšķirti 31:31 ar "Braunschweig". Savukārt vēl viena Latvijas izlases vārtsarga Artūra Kuģa pārstāvētais klubs "Großwallstadt" aizvadīja ļoti neveiksmīgu otro puslaiku, zaudējot to ar 7:14 un visā spēlē savu līdzjutēju priekšā piekāpjoties "TSV Burgdorf II" ar 19:21.

Zaudējums Margota Valkovska trenētajai "Bad Neustadt" , kas savā laukumā ar 22:26 piekāpās "Eintracht Hildesheim".

Jāatgādina, ka Vācijas 3. līga ir sadalīta reģionos (Ziemeļi, Dienvidi, Austrumi, Rietumi), un katra reģiona labākās komandas iekļūst Vācijas 2. Bundeslīgā.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-04 23:38, pirms 8 gadiem
Jā, bet žēl Ģirt, ka nepaveicās cīņā ar belariem!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-04 23:49, pirms 8 gadiem
prieks par uzvarām un plašo letiņu pārstāvniecību Vācijas līgās