Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Čempions sāk ar trofeju un uzvaru, Klešniks - ar zaudējumu

Čempions sāk ar trofeju un uzvaru, Klešniks - ar zaudējumu
Pārliecinoši jauno sezonu sāka Aleksandrs Pētersons un viņa pārstāvētais Vācijas čempions "Rhein-Neckar Lowen".

Pirmās spēles aizvadītas Vācijas handbola 1. bundeslīgā. Jauno sezonu ar pārliecinošu uzvaru (pirms tam - ar pirmo trofeju) sāka Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein-Neckar Lowen", bet ar zaudējumu - Evara Klešnika klubs HSG "Wetzlar".

Veclāras komanda savā laukumā "Rittal-Arena" vairāk nekā 4000 skatītāju klātbūtnē uzņēma Berlīnes "Fuchse", ko uzskata par vienu no komandām, kas šosezon varētu izjaukt "lielo trijnieku" ("Rhein-Neckar Lowen", "Flensburg-Handewitt" un TWH "Kiel"). Veclāras komandas nevar uzvarēt "lapsas" savā laukumā jau kopš 2009. gada novembra un neuzvarēja arī šoreiz - 22:29 (12:14).

Otrā puslaika vidū (46. min.) laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 20:19, taču tad zaudēja trīs vārtus pēc kārtas un "lapsas" vairs nenoķēra. 49. minūtē vēl bija tikai 21:22, bet tad sekoja - 22:26...
Klešniks guva 2 vārtus no nopelnīja sarkano kartīti.

Pārliecinoši jauno sezonu sāka čempions Manheimas "Rhein-Neckar Lowen". Pirms dažām dienām 'lauvas" Štutgartē Superkausa izcīņā ar 27:24 pārspēja Vācijas kausa īpašnieku SC "Magdeburg" un čempionāta pirmajā spēlē atkal nācās tikties ar Magdeburgas handbolistiem. Šoreiz uzvara savā laukumā vairāk nekā 7000 skatītāju klātbūtnē bija pārliecinošāka - 29:20 (14:7). Pētersona rēķinā - 3 vārti (Superkausa spēlē Pētersons ar 7 vārtiem bija rezultatīvākais).

Svētdien pirmo spēli 1. bundeslīgas čempionātā šajā sezonā un pirmo spēli 1. bundeslīgā komandas vēsturē aizvadīs Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda komandas - attiecīgi Leipcigas SC DHfK un HSC "2000 Coburg". Leipcigas komanda savā laukumā uzņems "Bergischer HC", bet Koburgas komanda savu pirmo spēli vēsturē 1. bundeslīgā aizvadīs Melzungenā.


Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.