Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala 2018" pludmales handbola turnīrā triumfē "Varska Originaal" un "Ludza"

Jānis Pārums

"Jūrmala 2018" pludmales handbola turnīrā triumfē "Varska Originaal" un "Ludza"
"Jūrmala 2018" uzvarētāji - "Varska Originaal" vīri un "Latgols" dāmas. Foto: Sandra Škutāne

Par starptautiskā pludmales handbola turnīra "Jūrmala 2018" uzvarētājiem kļuvuši "Varska Originaal" (Igaunija) vīriešu konkurencē, kā arī "Latgols" sievietēm, informē Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Starptautiskais pludmales handbola turnīrs "Jūrmala" šogad norisinājās jau 22. reizi. Pērn par uzvarētājiem kļuva "Celtnieks Rīga" vīriem un Jēkabpils sporta skola dāmām, taču šogad abas ne tikai nespēja aizstāvēt savus titulus, bet palika pat aiz labāko trijnieka, ierindojoties ceturtajā pozīcijā.

Vīriešu konkurencē komandas divu dienu laikā četrreiz (!) izspēlēja apakšgrupu turnīrus, krājot punktus, divām labākajām komandām pēc ranga aizvadot finālspēli. Par titulu sacentās Ludza ar Latvijas handbola spožāko zvaigzni Daini Krištopānu un Igaunijas "Varska Originaal", kuras sastāvā arī bija vairāki Igaunijas izlases dalībnieki. Pirmajos divos periodos komandas uzvaras dalīja uz pusēm, tādējādi uzvarētāju nācās noteikt pēcspēles metienu sērijā (izgājienos viens pret viens ar vārtsargu), kur nedaudz pārāki izrādījās igauņi, visā spēlē uzvarot ar 2-1. Ludzai šoreiz otrā vieta, bet trešo vietu izcīnīja "Blue Jackets", kas cīņā par pēdējo vietu uz goda pjedestāla pārspēja jau pieminēto "Celtnieku".

Tikmēr dāmām vispirms tika aizvadīts septiņu komandu apakšgrupas turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru, pēc kura trīs spēcīgākās komandas savā starpā aizvadīja apļa turnīru, nosakot finālistes. Jau no pirmās dienas pārliecinošu sniegumu demonstrēja "Latgols" handbolistes, uzvarot visās spēlēs un pārliecinoši kvalificējoties finālam. Tikmēr par otru finālisti kļuva "Polva SK", kas īpaši veiksmīgi aizvadīja otro dienu. Kopumā ludzānietes un Polva divu dienu laikā savā starpā sacentās trīsreiz un visos gadījumos uzvarēja Ludza, tostarp finālā triumfējot ar 2-1. Trešo vietu izcīnīja Salaspils sporta skolas komanda.

Par vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Ardo Puna (Varska Originaal) un Kintija Kokina (Ludza), savukārt atraktīvākās spēlētājas balvu izpelnījās Simona Ārmane (Jēkabpils sporta skola).

Jūrmala 2018 vietu sadalījums

Vīrieši

VietaKomanda
1.Varska Originaal (EST)
2.Ludza
3.Blue Jackets
4.Celtnieks Rīga
5.SK Latgols
6.Dobeles Dzirnavnieks/Tenax
7.HK Ogre/Miandum
8.Skrīveri
9.Jūrmalas zēni

Sievietes

VietaKomanda
1.SK Latgols
2.Polva SK (EST)
3.Salaspils SS
4.Jēkabpils SS
5.Oied (EST)
6.Ogre
7.Jēkabpils SS 2

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Vīriem pēc...
Latvijas Handbola federācija - Jūrmala 2018...