Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Vaiņode" sezonu noslēdz ar uzvaru, tomēr paliek pēdējā vietā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Vaiņode" sezonu noslēdz ar uzvaru, tomēr paliek pēdējā vietā
"Vaiņodes" handbolisti
Foto: ReKurZeme.lv

Šodien tika aizvadīta pēdējā Latvijas "SynotTip" Handbola virslīgas 5. - 7. vietu grupas spēle, kurā HK "Vaiņode" mājās ar 33:27 pārspēja grupas uzvarētāju ASK/LSPA, kas gan bija ieradusies uz šo spēli nepilnā sastāvā.

Jau pirms šīsdienas spēles bija zināms, ka ASK/LSPA turnīru noslēgs piektajā vietā, "Jūrmalas Sports" sestajā, bet Vaiņode – septītajā. Armijnieki uz spēli Vaiņodē ieradās vien astoņu spēlētāju sastāvā, kas nozīmēja, ka mājiniekiem ir laba iespēja tikt pie pirmā panākuma mini turnīrā par 5. – 7.vietu un noslēgt sezonu ar uzvaru.

Spēli ar nelielu pārsvaru iesāka vaiņodieši, kuri vēlējās izcīnīt pirmo uzvaru šajā grupā un pabeigt sezonu ar uzvaru. Trīs minūšu intervālā (12.-15. min) mājinieks Matīss Mickus spēja izcelties ar trīs bezatbildes vārtiem, panākot savai komandai jau 10:5 pārsvaru. Tomēr rīdzinieki, pēc pārtraukuma pieprasīšanas, jau paši spēja veikt savu 4:0 izrāvienu un panākt 9:10 uz rezultāta tablo. Puslaika beigās gan veiksmīgāk nospēlēja vaiņodieši, kas noslēdza pirmās 30 minūtes esot vadībā ar 16:13.

Otro puslaiku ar četriem vārtiem pēc kārtas iesāka "Vaiņode" - 20:13. 36. minūtē Gatis Taujēns panāca mājiniekiem lielāko pārsvaru spēlē - 23:14. Līdz spēles beigām viesiem gan izdevās nedaudz pietuvoties, tomēr HK "Vaiņode" spēja noturēt uzvaru ar rezultātu 33:27.

Rezultatīvākais šīsdienas mačā bija vaiņodietis Oskars Pāvils, kurš guva 11 vārtus. Pa sešiem vārtiem ASK/LSPA komandā Andrim Strazdam un Helvijam Bunkum.

Tādējādi turnīrs par 5.-7.vietu noslēdzies. Pa pieciem punktiem tajā izcīnīja ASK/LSPA un "Jūrmalas Sports", taču augstāku vietu labākas savstarpējās bilances dēļ ieņēma armijnieki, sestajā vietā atstājot jūrmalniekus. Vaiņodei jāsamierinās ar septīto vietu.

HK Vaiņode - ASK/LSPA 33:27 (16:13)
HK Vaiņode: O. Pāvils 11/1, Mickus 7, Taujēns 5, R. Plūme 5, Strēlis 2, Davidenko 1, N. Pāvils 1, K. Plūme 1.
ASK/LSPA: Strazds 6, Bunkus 6, Vilsons 5, Skopincevs 5/1, Sūnaitis 3, Latkovskis 1, Krasovskis 1.

5. - 7. vietas grupas noslēguma tabula

#KomandaU-N-ZP
1ASK/LSPA2-1-15
2Jūrmalas Sports2-1-15
3HK Vaiņode1-0-32

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv