Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Cīrke: "Trenēt Latvijas handbola izlasi man ir liels gods un izaicinājums"

Rolands Eliņš

Cīrke: "Trenēt Latvijas handbola izlasi man ir liels gods un izaicinājums"
Ārons Cīrke. Foto: imago/Noah Wedel/Scanpix

Latvijas handbola izlases jaunais treneris Ārons Cīrke, kurš amatā tika apstiprināts pirms pusotra mēneša, ar Latvijas Handbola federācijas starpniecību izplatījis video uzrunu Latvijas handbola sabiedrībai, atzinīgi novērtējot iepriekšējos gados paveikto un aicinot uz saliedētību grūtajos krīzes apstākļos.

„Pirms pāris mēnešiem Latvijas Handbola federācija uzticēja man vadīt Latvijas handbola izlasi, kas man ir liels gods un izaicinājums,” sacīja Ārons Cīrke. „Ņemot vērā Latvijas handbola ierobežotos resursus, iekļūšana Eiropas čempionātā, kas ir spēcīgākais turnīrs pasaulē pēc olimpiskajām spēlēm, ir sasniegums, ar ko Latvija var lepoties.”

„Gaidu, kad varēšu debitēt pie Latvijas izlases stūres un palīdzēt tai turpināt panākumus, kas sasniegti iepriekšējos gados,” turpināja Vācijas treneris. „Diemžēl globālā situācija šos plānus ir izjaukusi. Vācijā, līdzīgi kā lielākajā daļā citu valstu, sports ir apstājies.”

Cīrke atzīmēja, ka pārceltas tuvākās spēles handbola pasaules čempionāta atlasē, turklāt valstīm šobrīd ir pirmām kārtām jāsadarbojas, lai pārvarētu krīzi. Treneris arī norādīja, ka Latvijas handbola izlasei un handbola federācijai šajā brīdī jābūt vienotiem.

„Spēlētājiem, kad pēc ilga laika varēs atsākt trenēties, būs nepieciešams spēcīgs morālais atbalsts,” sacīja Cīrke. Viņš arī aicināja visus ievērot oficiāli noteiktos drošības pasākumus un varas iestāžu sniegtās rekomendācijas.

Trenera karjeru Cīrke sāka 2005. gadā, kad kļuva par "GWD Minden" otrās komandas galveno treneri, kā arī asistentu Bundeslīgas komandā. No 2014. līdz 2016. gadam Cīrke vadīja Vācijas 2. Bundeslīgas klubu "Empor Rostock", pēc kā sekoja trīs gadi citā Vācijas klubā "TuS N-Lubbecke", kas šajā laikā cīnījās gan Vācijas 1., gan 2. Bundeslīgā. Ar "Minden" un "N-Lubbecke" komandām trenerim izdevās triumfēt Vācijas 2. Bundeslīgā. Interesanti, ka nesen Ārons Cīrke apstirpināts par galveno treneri Vācijas 2. Bundeslīgas klubā "TV Emsdetten", kuru šobrīd pārstāv viens no Latvijas nacionālās izlases līderiem Aivis Jurdžs.