Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Valerijs Putāns un "Kolstad" iekļūst virslīgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Valerijs Putāns un "Kolstad" iekļūst virslīgā
Valerijs Putāns atkal Norvēģijas handbola virslīgā - šoreiz ar Tronheimas "Kolstad" vīriešu komandu.

Trīs spēles pirms Norvēģijas rokasbumbas 1. divīzijas (pēc ranga otrā līga) čempionāta beigām vietu virslīgā jeb GRUNDIGligaen čempionātā nodrošināja Tronheimas "Kolstad", kurā galvenā trenera asistents ir Valerijs Putāns. Izšķirīgā uzvara tika gūta Sandefjordā pret Jāņa Pavloviča pārstāvēto komandu ar 23:22.

Sandefjordas komanda uzvaras gadījumā vēl būtu saglabājusi izredzes paspēkoties vismaz par 3. vietu, taču tagad diezin vai tas notiks - "Sandefjord HB" atlikušas tikai divas spēles, bet līdz 3. vietai ir 4 punkti un maz ticams, ka "Falk Horten" un "St.Hallvard", kas pašreiz dala 3.-4. vietu, trijos atlikušajos mačos nepaņems ne punkta.
Mačā pret "Kolstad" mājinieki pirmo puslaiku zaudēja ar 9:10 un visa spēle ritēja "punkts punktā", bet tomēr beigās viesi no Tronheimas guva sev tik vēlamo uzvaru. Jānis Pavlovičs šajā mačā guva 2 vārtus.
Tronheimas "Kolstad" rēķinā ir 34 punkti 19 spēlēs, ar 30 punktiem, seko "Viking", bet trešajai vietai ir 26 punkti un tā vairs nevar panākt Tronheimas komandu pat teorētiski. Valerijs Putāns pašreiz ir "Kolstad" galvenā trenera Stiana Nilsena aistents, taču paredzams, ka jaunajā sezonā pie komandas stūres jau stāsies Putāns.
Sandefjordas komanda pašreiz ar 22 punktiem atrodas 6. vietā, izkrišana no 1. divīzijas nedraud un vietas saglabāšana sešniekā ir reāla (zemāk par 7. vietu nokrist nav iespējams) - pēdējās divas spēles "Sandefjord HB" būs 15. martā savā laukumā ar tuvāko sekotāju (atpaliek par vienu punktu) "Sandnes" un 22. martā viesos ar "Kolbotn", kas pašreiz ieņem 10. vietu un cīnās par vietas saglabāšanu 1. divīzijā.