Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" uzņems grupas līderus, "Tenax" viesosies pie BHL čempioniem

Jānis Pārums

"Celtnieks" uzņems grupas līderus, "Tenax" viesosies pie BHL čempioniem
"Celtnieka" handbolisti

Šajā nedēļas nogalē Baltijas Handbola līgas turnīru turpinās Dobeles "Tenax" un "Celtnieks Rīga" – dobelniekiem izbraukuma spēle Rīhimaki, savukārt rīdzinieki aizvadīs divas spēles savā laukumā.

Jau ziņots, ka Dobeles "Tenax" jau iepriekšējā spēļu kārtā sev nodrošināja vietu BHL ceturtdaļfinālā. Šobrīd ar sešiem punktiem dobelnieki ieņem trešo pozīciju B apakšgrupā, apsteidzot Kauņas "Granitas" par trim punktiem, bet atpaliekot no saviem svētdienas pretiniekiem "Riihimaen Cocks" par diviem. Tiesa, pērnās sezonas Baltijas čempioni aizvadījuši par divām spēlēm mazāk, turklāt ir vienīgā komanda, kas šosezon vēl nav zaudējusi punktus – četras uzvaras četrās spēlēs.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē, kas novembrī notika Dobelē, Latvijas čempioniem neizdevās izrādīt nopietnu pretestību Baltijas čempioniem, jo oponenti diezgan ātri iekrāja pārsvaru – jau pirmais puslaiks tika noslēgts ar deviņu vārtu deficītu (8:17), bet otrajā, lai arī norisinājās līdzvērtīga cīņa, somiem vēl nedaudz izdevās palielināt savu pārsvaru, sagādājot "Tenax" zaudējumu ar 23:33.

Izredzes uzlabot savu pozīciju un pakāpties augstāk par trešo vietu dobelniekiem vēl pastāv, taču tādā gadījumā ne tikai pašiem jāuzvar, bet jācer arī uz oponentu neveiksmēm. Daudz ticamāka ir trešās vietas nosargāšana, kuru vēl var apdraudēt Kauņas "Granitas". Atlikušajās divās spēlēs lietuvieši nedrīkst iegūt par trim punktiem vairāk nekā dobelnieki, jo vienāda punktu skaita gadījumā augstāku pozīciju ieņems tieši "Granitas".

Savukārt Rīgas "Celtnieks" šajās brīvdienās aizvadīs divas spēles, sacenšoties ar A apakšgrupas vadošajām komandām – sestdien plkst. 15:30 tiks uzņemta līdere "ZTR Zaporozhye" (Ukraina), bet svētdien plkst. 14:00 pretiniekos būs Minskas SKA (Baltkrievija). "Celtnieks" šobrīd A apakšgrupā ar diviem punktiem ieņem pēdējo pozīciju, tiesa, vēl saglabā teorētiskas izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam, tomēr tādā gadījumā punkti jāizcīna jau šajā nedēļas nogalē, kā arī jācer, ka neveiksmes piedzīvos citi oponenti. Četras kārtas pirms pamatturnīra beigām no ceturtās vietas, kas garantē vietu ceturtdaļfinālā, rīdziniekus šķir četri punkti. Ceturtā šobrīd ir Igaunijas "Viljandi".

Savstarpējās spēlēs pret Ukrainas un Baltkrievijas komandām "Celtniekam" klājās atšķirīgi. Pret "ZTR Zaporozhye", kas ir vienīgā komanda grupā, kas vēl nav zaudējusi, izdevās līdzīgs pirmais puslaiks (14:16), tomēr otrajā ukraiņiem izdevās atrauties un rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu ar 24:31. Pret Minskas SKA jau pirmajā puslaikā bija desmit vārtu deficīts (15:25), bet spēles beigās tas jau sasniedza 14 vārtus – 26:40. Jāpiebilst, ka toreiz spēles tika aizvadītas Salaspilī, bet šoreiz notiks "Celtnieka" mājas spēļu zālē – Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta kompleksā.

Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī aizvien atrodas "Celtnieka" līderis Artūrs Lazdiņš, kurš sešās spēlēs guvis 65 vārtus, pārliecinoši apsteidzot tuvāko sekotāju – Oleksijam Gančevam no "ZTR Zaporozhye" ir par 14 vārtiem mazāk.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
News | Baltic Handball league