Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dānijai un Krievijai otrās uzvaras

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Dānijai un Krievijai otrās uzvaras
Džennija Alma (29. numurs) guva uzvaras vārtus 5 sekundes pirms mača beigām.

Dānijas un Krievijas izlases kļuva par pirmajām komandām, kas guva otrās uzvaras Eiropas čempionātā handbolā sievietēm un tās abas spēra platu soli pretī turnīra otrajam posmam.

Olimpiskā čempione Krievija ar 24:23 (13:15) pārspēja Melnkalni. Spēles lielāko daļu vadībā bija melnkalnietes, vairāk par triju vārtu pārsvaru viņām gan gūt neizdevās, ik pa laikam rezultāts bija arī neizšķirts. Krievijas izlase pirmo reizi vadībā izvirzījās 16. minūtē (7:6), otro reizi - 58. minūtē (23:22), bet pēdējo un izšķirīgo reizi - pēdējā minūtē, kad Marina Sudakova panāca 24:23.
Vēl šajā B grupā pasaules čempione Francija ar 30:21 (17:8) pārspēja Slovēniju.
A grupā otro uzvaru guva dānietes, kuras ar 28:21 (11:9) pievieca Poliju, bet Zviedrija ar 22:21 (11:13) uzvarēja Serbiju. Arī šajā mačā viss izšķīrās pēdējā minūtē - vispirms Jeļena Lavko panāca 21:21, bet 5 sekundes pirms mača beigām uzvaras vārtus guva Džennija Alma. Zviedrijas izlases vārtsardze Filipa Idena atvairīja 49 procentus metienu.
Šodien notiks pa divām spēlēm C un D grupās. C grupā Horvātija tiksies ar Ungāriju, bet Nīderlande ar Spāniju, savukārt D grupā spēlēs Vācija ar Rumāniju un Čehija ar Norvēģiju.