Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

MSĢ/LAT-98 pēc uzvaras Vaiņodē pakāpjas uz 6. vietu, "Celtniekam" panākums Ogrē

MSĢ/LAT-98 pēc uzvaras Vaiņodē pakāpjas uz 6. vietu, "Celtniekam" panākums Ogrē
Foto: Uldis Dobelis, Rekurzeme.lv

Šodien trešo uzvaru SynotTip handbola Virslīgā un otro panākumu pēdējās trijās spēlēs izcīnīja MSĢ/LAT-98 handbolisti, kuri pretinieku laukumā ar 34:28 pārspēja Vaiņodes komandu.

Pirms šīs spēles Vaiņode bija augstajā ceturtajā pozīcijā, savukārt MSĢ/LAT-98 ieņēma priekšpēdējo, septīto, vietu. Pirmajā savstarpējā spēlē uzvaru ar 27:24 izcīnīja Vaiņodes handbolisti, lai gan pēc pirmā puslaika (13:11) vadībā bija murjāņieši.

Šīsdienas spēli veiksmīgāk iesāka Vaiņode, kas pēc diviem Anda Grundmaņa un vieniem Oskara Pāvila vārtiem panāca 3:1, un kādu laiku arī saglabāja vadību. Būtisks pavērsiens notika laikā no 8. līdz 14.minūtei, kad MSĢ/LAT-98 veica izrāvienu 6:0 un no sev nelabvēlīgā 3:5 panāca 9:5 savā labā. Vēlāk Raivis Gorbunovs murjāņiešiem panāca +5, bet puslaiks tika noslēgts ar triju vārtu pārsvaru – 16:13.

Otrā puslaika sākumā rezultatīvi spēlējot Uvim Strazdiņam, Emīlam Kurzemniekam, Igoram Ignatjevam un jau pieminētajam Gorbunovam MSĢ/LAT-98 līdz 43. minūtei palielināja pārsvaru jau līdz +8 (26:18). Turpinājumā gan Vaiņode prata deficītu samazināt uz pusi (31:27), taču murjāņieši galotni nospēlēja pietiekami veiksmīgi, lai droši nosargātu uzvaru – 34:28. Raivis Gorbunovs uzvarētājiem guva astoņus vārtus, turklāt realizējot visus savus metienus, zaudētājiem deviņi vārti Oskara Pāvila rēķinā.

Pēc šī panākuma MSĢ/LAT-98 ar sešiem punktiem pakāpušies uz sesto vietu, apsteidzot "Jūrmalas Sportu", kam ir tikpat punktu, taču sliktāka vārtu attiecība. Vaiņode saglabā ceturto pozīciju, taču tikai par punktu atpaliek "Ogre/Miandum".

Vēl vienā spēlē jau pieminētā "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņēma "Celtnieks Rīga". Rīdziniekiem padevās lielisks spēles sākums, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 5:0 (trīs vārti Ritvaram Balcerim, divi – Laurim Eglītim), bet vēlāk panākt arī +6 (7:1, 8:2, 9:3). Pēc puslaika vidus rīdzinieku pārsvars sasniedza jau septiņus vārtus (12:5), bet līdz pārtraukumam viesu pārsvars vairs nepieauga. Pēc pirmajām 30 minūtēm – 18:12.

Pēc Laura Eglīša un Artūra Lazdiņa precīzajiem metieniem "Celtnieks" panāca lielāko pārsvars spēlē (+8, 20:12), bet pamazām viesu pārsvars sāka dilt. Rezultatīvi spēlējot Artim Laganovskim un Jānim Bauzem 43.minūtē "Ogre/Miandum" pietuvojās četru vārtu attālumā, bet pēc puslaika vidus jau pieminētais Bauze ļāva Ogrei pievilkt vairs tikt līdz triju vārtu deficītam – 26:23. "Celtnieks" gan drīz vien pēc tam atbildēja ar četriem vārtiem pēc kārtas, atjaunojot +7 (30:23), bet visā spēlē uzvarēja ar 33:27. Savu rezultatīvāko spēli SynotTip Virslīgā uzvarētāju rindās aizvadīja Ritvars Balceris, gūstot deviņus vārtus, bet zaudētājiem 12 vārti Arta Laganovska rēķinā.

Jāpiebilst, ka ogrēniešiem nācās iztikt ne tikai bez savainotā Arta Kurmēna un citiem spēlētājiem, kuri sezonas pirmajā pusē darba vai kādu citu iemeslu dēļ nespēlē (piemēram, Arvis Laganovskis), bet Uvja Strazdiņa, kurš, kā jau minēts, šodien jau aizvadīja spēli MSĢ/LAT-98 rindās.

SynotTip handbola Virslīga

MSĢ/LAT-98 – Vaiņode 34:28 (16:13)
MSĢ/LAT-98: Gorbunovs 8/3, Pančenko 7, Meikšāns 5, Kurzemnieks 5/3, Strazdiņš 4, Ignatjevs 3, Usāns 1, Ozols 1.
Vaiņode: O. Pāvils 9/3, A. Pāvils 6, Grundmanis 5, M. Mickus 4, Taujēns 2, Orlovs 1, Strēlis 1.

Ogre/Miandum – Celtnieks Rīga 27:33 (12:18)
Ogre/Miandum: Art. Laganovskis 12, Mancurovs 6, Bauze 5, Svārups 2, Ģērmanis 1, Ivanovs 1.
Celtnieks Rīga: Balceris 9/1, Lazdiņš 8, Lisovskis 6, Eglītis 5, Jablonskis 3, Freibergs 1, Kļaviņš 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2016-12-03 17:05, pirms 7 gadiem
te kāds vēl nesen raudāja, ka no Vaiņodes nevienu neņem uz izlasi..
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.