Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Tenax" Baltijas līgā piekāpjas Minskas SKA

"Tenax" Baltijas līgā piekāpjas Minskas SKA
"Tenax" handbolisti. Foto no komandas Facebook profila

Baltijas handbola līgas spēcīgākās grupas spēlē svētdien Dobeles "Tenax" komanda savā laukumā ar rezultātu 27:31 (14:17) piekāpās Baltkrievijas vienībai Minskas SKA. Tikmēr "Celtnieks" izcīnīja uzvaru otrās spēcīgākās grupas spēlē.

SKA handbolisti vadībā bija visu maču, tomēr ļoti tālu no dobelniekiem aizbēgt tā arī nespēja. Tas gan viņiem neliedza izcīnīt uzvaru.

Rezultatīvākais "Tenax" rindās ar deviņiem vārtiem bija Māris Veršakovs, trīs no tiem gūstot no septiņu metru atzīmes, bet piecas reizes izcēlās Egils Politers.

Baltijas līgā komandas ir sadalītas A un B grupās, balstoties uz spēku samēriem. "Tenax Dobele" šosezon spērusi soli uz augšu un sezonas pirmo posmu aizvada A grupā, kurā četrās spēlēs pagaidām tikusi pie vienas uzvaras. Aiz dobelniekiem ir "Polva Serviti" un "Dragunas Klaipeda" vienības, kas šosezon vēl ir bez uzvarām.

Tikmēr B grupā svētdien otro uzvaru četros mačos izcīnīja "Celtnieks Rīga", kas rezultatīvā duelī savā laukumā ar 36:25 (21:13) uzvarēja "Granitas-Karys Kaunas" no Lietuvas. Rezultatīvākais rīdziniekiem bija septiņus vārtus iemetušais Artūrs Lazdiņš.

B grupas kopvērtējumā "Celtnieks" ir uzreiz aiz līderēm "Šviesa Vilnius" un "Kehra"/"Horizon Pulp&Paper", kas pagaidām vēl nav zaudējušas.

A grupā līdzās "Tenax Dobele" komandai ir Minskas SKA (Baltkrievija), "Riihimaen Cocks" (Somija), "Polva Serviti" (Igaunija), "ZTR Zaporozhye" (Ukraina) un Klaipēdas "Dragunas" (Lietuva). "Celtnieks Rīga" ir vienā grupā ar Igaunijas "Kehra", "Viljandi HC" (Igaunija), Kauņas "Granitas" (Lietuva), Viļņas "VHC Šviesa" (Lietuva) un "HC Tallinn" (Igaunija).


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.