Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgolam" izbraukuma tūre, dāmu čempionātā - trīs spēles

Jānis Pārums

"Latgolam" izbraukuma tūre, dāmu čempionātā - trīs spēles
"Latgols" handbolisti
Foto: Rekurzeme.lv

Šajā nedēļas nogalē SynotTip Virslīgā tiks aizvadītas divas spēles, turklāt abas ar Ludzas "Latgols" piedalīšanos, kam 19 stundu laikā nāksies aizvadīt izbraukuma spēles Ogrē un Vaiņodē.

Ludzas "Latgols" ir viena no divām komandām, kas līdz šim nav tikusi pie panākuma (otra ir MSĢ/LAT-98). Čempionāta pirmajā spēlē ludzānieši bez ierunām kapitulēja pērnās sezonas bronzas medaļniekiem "Jūrmalas Sports" (13:32), bet otrajā mačā arī pašreizējiem SynotTip Virslīgas līderiem ASK/LSPA (23:28).

Sestdien plkst. 18:00 "Latgols" viesosies Ogrē, kur tiksies ar vietējo "Ogre/Miandum". Ogres komanda pagaidām aizvadījusi tikai vienu spēli, pieveicot "Vaiņodes" komandu ar 36:30.

Tieši pret Vaiņodi nākamajā dienā jau plkst. 13:00 "Latgols" aizvadīs otro izbraukuma spēli. Vaiņodei divos mačos viena uzvara – jau pieminētajam zaudējumam pret "Ogre/Miandum" sekoja uzvara 32:30 pret MSĢ/LAT-98. Ludzas "Latgolam", kas starpsezonā zaudējuši savu līderi Austri Tuminski (pārgāja uz ASK/LSPA), bet sezonas sākumu iesākuši bez vēl vairākiem nozīmīgiem spēlētājiem (Vitālijs Borisenko, Raivis Gorbunovs), šī solās būt grūta nedēļas nogale.

Savukārt sieviešu Virslīgā šajā nedēļas nogalē tiks izspēlētas trīs spēles. 2014.gada Latvijas čempiones Stopiņu NHK, kas turnīru iesākušas ar divām pārliecinošām uzvarām (31:22 pret REIR Dobele un 32:23 pret Jēkabpili), sestdien plkst. 14:00 savā laukumā uzņems Salaspils sporta skolas komandu. Salaspilietes pēc uzvaras pār LSPA (32:27, vēlāk tehniskā uzvara 10:0) otrajā mačā ar 23:33 kapitulēja dobelniecēm un ar bilanci 1-1 ieņem ceturto vietu.

Pirmo izbraukuma spēli sestdien plkst. 17:00 aizvadīs pērnās sezonas Latvijas čempiones un pašreizējās turnīra līderes Ludzas "Latgols" (tāpat, kā Stopiņu NHK bilance 2-0, bet labāka vārtu attiecība), kas viesosies pie REIR Dobele.

Svētdien plkst. 16:30 Jēkabpilī tiksies divas turnīra pastarītes (bilance 0-2) LSPA un Jēkabpils sporta skola. Sākotnēji šī spēle bija ieplānota Rīgā, tomēr tehnisku iemeslu dēļ tika pārcelta uz Jēkabpili. Jāpiebilst, ka pirmajā spēlē jēkabpilietes izrādīja sīkstu pretestību pret čempionēm "Latgols", piekāpjoties ar 24:26 (LSPA ludzānietēm kapitulēja ar 18:36). Šī spēle principiāla arī tā iemesla dēļ, ka vairākas spēlētājas, kas pērn pārstāvēja LSPA, tagad ir Jēkabpils rindās, ieskaitot līderi Kristīni Kirejevu, kura pērn Latvijas čempionātā kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju (202 vārti) aiz Lauras Ņeverovskas (324).

SynotTip Virslīgā

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv