Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" kā pirmie mēģinās sasniegt Rīgas čempionāta finālu

Jānis Pārums

Šovakar plkst. 17:00 otro spēli Rīgas atklātajā čempionātā handbolā aizvadīs Dobeles "Tenax", viesos mērojoties spēkiem ar ASK/LSPA komandu.

Jāatgādina, ka B apakšgrupas pirmajā spēlē pirms divām dienām dobelnieki pārliecinoši ar 39:24 apspēlēja MSĢ/Latvijas jaunatnes izlasi (MSĢ/LAT), savukārt A apakšgrupā uzvaras pār "Jūrmalas Sportu" izcīnīja gan pašreizējie Rīgas čempioni "Celtnieks" (37:24), gan "Ogre/Miandum" (27:23).

Andra Ulāna vadītajai ASK/LSPA komandai starpsezonā nācies šķirties no vairākiem spēlētājiem (vārtsarga Edija Marcinkeviča, kurš pārgājis uz "Celtnieku", kā arī Egona Miemja un Māra Grēbera, kuri šosezon spēlēs Jūrmalā), taču tai pat laikā armijnieki papildinājuši sastāvu ar Kristeru Rihardu Ozolu (pērn spēlēja MSĢ/LAT-98 un Dobelē), Edgaru Grīnbergu, Edvīnu Latkovski (abi pērn pārstāvēja Jūrmalu) un Mārtiņu Stepuļenoku – Stukanovu (pērn – MSĢ/LAT-98 un Ludzas "Latgols").

Dobeles "Tenax" komanda šobrīd varētu būt labāk saspēlējusies, jo sastāvs, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, lielā mērā ir saglabājies, turklāt dobelnieki iepriekš aizvadīja piecas pārbaudes spēles ar spēcīgākajām Lietuvas un Igaunijas komandām.

Šovakar dobelniekiem ir laba iespēja nodrošināt vietu Rīgas čempionāta finālā, kas notiks panākuma gadījumā. ASK/LSPA handbolistiem šī būs pirmā spēle Rīgas čempionātā, tādējādi par armijnieku šīs sezonas sastāva varējumu atbildes daļēji varēs sniegt vien šīvakara spēle.

Trešdien, 6.septembrī, plkst. 19:00 notiks noslēdzošās apakšgrupu spēles – A apakšgrupā par uzvaru grupā un vietu finālā sacentīsies "Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum", bet B apakšgrupā MSĢ/LAT un ASK/LSPA noskaidros, kura no komandām turpinās cīņu par medaļām. Turnīra finālā sacentīsies katras apakšgrupas uzvarētājas, bet par trešo vietu – otro vietu ieguvējas. Finālspēles 9. septembrī notiks Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā plkst. 13:00 (spēle par trešo vietu) un 15:00 (spēle par pirmo vietu).

Rīgas atklāto čempionātu rīko Latvijas Handbola federācija sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv