Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

BHL pieteikušās 12 komandas, arī "Celtnieks" un "Tenax"

Jānis Pārums

BHL pieteikušās 12 komandas, arī "Celtnieks" un "Tenax"
"Celtnieks" un "Tenax" handbolisti
Foto: Sandra Škutāne

Baltijas Handbola līgas (BHL) 2017./2018. gada sezonas čempionātam pieteikušās sešu valstu 12 komandas, ieskaitot Latvijas vadošos klubus - Latvijas čempionus "Celtnieks Rīga" un vicečempionus "Tenax Dobele".

Abas Latvijas komandas Baltijas līgā startēja arī pērn. Dobeles handbolisti grupu turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 49:73 (25:34, 24:39) atzina "SKA Minsk" pārākumu, savukārt "Celtnieks Rīga" nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, ierindojoties sestajā vietā savā apakšgrupā.

Iepriekšējā sezonā Baltijas līgā startēja 11 komandas, no kurām visas arī šosezon turpinās dalību čempionātā. Vienīgā jaunpienācēja ir Igaunijas galvaspilsētas vienība "HC Tallinn".

Par 2016./2017. gada Baltijas līgas uzvarētāju šī gada pavasarī jau otro gadu pēc kārtas kļuva Somijas "Riihimaki Cocks", kas finālspēlē ar 20:18 pieveica BHL debitanti Ukrainas "ZTR Zaporozhye". Savukārt bronzas medaļas izcīnīja "SKA Minsk", kas labāko trijniekā bijusi piecās no pēdējām sešām sezonām.

Šīs sezonas izspēles kārtība un turnīra kalendārs tiks izziņots vēlāk. Paredzams, ka čempionāts sāksies rudenī – septembra beigās vai oktobra sākumā.

Komandas, kas pieteikušās Baltijas līgai:

- Riihimaki Cocks (Somija)
- HC Tallinn (Igaunija)
- HC Kehera (Igaunija)
- Viljandi HC (Igaunija)
- Polva Serviti (Igaunija)
- Celtnieks Rīga (Latvija)
- Tenax Dobele (Latvija)

- Dragunas Klaipeda (Lietuva)
- Granitas Kaunas (Lietuva)
- VHC Sviesa Vilnius (Lietuva)
- SKA Minsk (Baltkrievija)
- ZTR Zaporozhye (Ukraina)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv