Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāns kļūst par SEHA līgas finālturnīra vērtīgāko spēlētāju

Ints Megnis
Ints Megnis

Krištopāns kļūst par SEHA līgas finālturnīra vērtīgāko spēlētāju
Dainis Krištopāns. Foto: Stanko Gruden / Kolektiff Images

Latvijas handbola zvaigzne Dainis Krištopāns ar Maķedonijas komandu Skopjes "Vardar" trešdien triumfēja Dienvidaustrumu handbola asociācijas (SEHA) līgā, turklāt tieši ludzānietis tika nosaukts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

SEHA līgā piedalījās desmit komandas, kas regulārajā turnīrā aizvadīja divus apļus, "Vardar" ar 14 uzvarām 18 cīņās tiekot pie pirmās vietas.

Otrdien finālturnīra pusfinālā "Vardar" tikās ar Krištopāna iepriekšējo komandu un finālsacensību saimnieci Brestas "Meshkov" no Baltkrievijas, ko uzvarēja ar 25:23. Latvijas sportists ar deviņiem metieniem guva piecus vārtus, kā arī izpildīja sešas rezultatīvas piespēles. Rezultatīvāks par viņu uzvarētāju rindās bija septiņus vārtus iemetušais Stojanče Stoilovs.

Savukārt trešdien notika titula mačs, kurā "Vardar" ar 26:23 apspēlēja Horvātijas vienību "Zagreb". Šajā mačā Krištopāns meta desmit reizes un guva septiņus vārtus, kuriem pievienoja arī septiņas rezultatīvas piespēles. Viņš kļuva par titula cīņas rezultatīvāko spēlētāju.

Pēc cīņas tieši Krištopānu atzina par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju.

"Vardar" par SEHA līgas uzvarētāju kļuva trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi turnīra astoņu gadu vēsturē. Pēdējās divas reizes par čempionu kļuvis arī latvietis, kurš pirms tam ar "Meshkov" reizi tika pie bronzas godalgas.

Tomēr sezona "Vardar" komandai vēl nav noslēgusies, jo tā sasniegusi ceturtdaļfinālu EHF Čempionu līgā, kurā 25. aprīlī un 5. maijā spēkosies pret Ungārijas vienību Segedas "MOL-Pick".

Kā zināms, 2020. gada vasarā Krištopāns pievienosies pēdējo četru gadu Francijas čempionvienībai un vienam no spēcīgākajiem handbola klubiem Eiropā "Paris Saint Germain" jeb PSG. 28 gadus vecais Krištopāns karjeru sāka "Latgols" vienībā, no 2009. līdz 2015. gadam pārstāvēja Slovākijs vienību Prešovas "Tatran", īsu brīdi Dainis pārstāvēja Kataras klubu "Al-Rayyan", no 2015. līdz 2017. gadam bija Baltkrievijas kluba Brestas "Meshkov" spēlētājs, bet Maķedonijas vienībai "Vardar" pievienojās 2017. gadā.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-03 22:53, pirms 5 gadiem
Monstrs!!!

     [+] [-]

, 2019-04-04 03:02, pirms 5 gadiem
Crazy!

     [+] [-]

, 2019-04-06 19:10, pirms 5 gadiem
Super! Malacis! Daini Tu esi labākais, kad aiziesi pensijā tad nāc atpakaļ uz Latgolu!