Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

SynotTip handbola Virslīgā noslēgsies regulārais čempionāts

SynotTip handbola  Virslīgā noslēgsies regulārais čempionāts
Vaiņodes handbolisti aizsardzībā pret ASK/LSPA
Foto: Rekurzeme.lv

Šajā nedēļas nogalē ar trim spēlēm noslēgsies SynotTip handbola Virslīgas regulārais čempionāts un tiks noskaidroti izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla pāri.

Sestdien savā starpā sacentīsies pirmā četrinieka komandas. Tiesa, ņemot vērā, ka vietu sadalījums pirmajā četriniekā jau skaidrs, atlikušie mači lielā mērā būs formalitāte un sava veida gatavošanās izslēgšanas spēlēm.

Sestdien plkst. 15:00 Dobeles "Tenax" savā laukumā uzņems Ludzas "Latgolu". Komandas turnīra tabulā atrodas diametrāli pretējās pozīcijās un ar diametrāli pretēju bilanci – dobelnieki ar perfektu bilanci (5-0) ir pirmie, bet ludzānieši otro posmu aizvadījuši bez uzvarām (0-5) un ir ceturtie. Visās savstarpējās spēlēs uzvarējusi "Tenax", tiesa, ja pirmajā posmā spēles bija sīvākas (36:32, 39:34), tad otrā posma pirmajā aplī dobelnieki oponentus sakāva pārlicinoši (36:23).

Savukārt sestdien plkst. 19:00 "Ogre/Miandum" savā laukumā spēkosies ar "Celtnieks Rīga". Ieskaitot Rīgas čempionātu, komandas šosezon spēkojušās četras reizes, divos gadījumos cīnoties neizšķirti (27:27 (Rīgas čempionātā), 32:32), bet divos uzvaru svinot "Celtniekam" (35:29, 30:24). Rīdzinieki nodrošinājuši otro vietu un vietu pusfinālā (kopā ar regulārā čempionāta uzvarētāju "Tenax"), kamēr ogrēnieši pamatturnīru noslēgs trešajā vietā un izslēgšnas spēles sāks no ceturtdaļfināla.

"Ogre/Miandum" pretinieks ceturtdaļfinālā noskaidrosies svētdien, kad plkst. 17:00 savā starpā tiksies ASK/LSPA un Vaiņode. Šobrīd augstāku pozīciju ieņem Vaiņode, kas iekrājusi astoņus punktus, bet armijnieki ar septiņiem punktiem ir pozīciju zemāk. Komanda, kas izcīnīs augstāku pozīciju ceturtdaļfinālā sacentīsies ar "Latgolu", bet komanda, kas ieņems zemāku vietu spēkosies ar "Ogre/Miandum". Lai apsteigu Vaiņodi, armijniekiem der vien panākums, kamēr vaiņodnieki savu pozīciju nosargās arī neizšķirta gadījumā. Līdzšinējās savstarpējās spēlēs komandas pamīšus apmainījušās ar panākumiem, uzvarot katra savā laukumā (32:28, 31:26 Vaiņodē, 43:34 Rīgā).

Jāpiebilst, ka otrajā četriniekā uzvaru jau nodrošinājusi MSĢ/LAT-Hertz komanda, taču tā Latvijas čempionātā spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nepiedalās.

UZZIŅAI: Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija ar trim, trešās vietas īpašniece ar diviem, bet ceturtā – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Sīkāk par izspēles kārtību var lasīt šeit ŠEIT.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.