Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" Baltijas līgā gūst otro uzvaru divās dienās, "Celtnieks" zaudē

Ints Megnis
Ints Megnis

"Tenax" Baltijas līgā gūst otro uzvaru divās dienās, "Celtnieks" zaudē
Elvijs Lazda. Foto: Latvijas Handbola federācija

Baltijas handbola līgas turnīrā svētdien Dobeles "Tenax" tika pie otrās uzvaras divu dienu laikā, kamēr neveiksmi piedzīvoja Rīgas "Celtnieks".

''Tenax'' maču pret Kauņas ''Granitas'' iesāka pārliecinoši un ieguva četru vārtu handikapu (5:1). Pēc desmit minūtēm mājinieki bija vadībā ar 10:5, bet puslaika noslēgumā rezultāta tablo vēstīja 16:11 par labu ''Tenax'', kas lika domāt, ka šajā spēlē lielām problēmām nevajadzētu rasties.

Arī lielāko daļu otrā puslaika ''Tenax'' piederēja drošs pārsvars, taču bez spraigas galotnes neiztika, mājiniekiem gan spējot uzvarēt ar minimālu handikapu - 29:28. Rezultatīvākais uzvarētājiem šajā mačā ar septiņiem vārtiem bija Ņikita Pančenko, kurš realizēja sešus septiņu metru soda metienus, piecus vārtus pievienoja Nils Miķelsons, bet četri vārti Egilam Politeram.

''Celtniekam" spēlē pret Viļnas ''Šviesa'' obligāti bija vajadzīga uzvara, lai saglabātu iespējas tikt grupas labāko divniekā. Rīdzinieki aizvadīja kvalitatīvu spēles pirmo puslaiku, pēc kura bija vadībā ar 16:13. Tomēr pēc pārtraukuma ''Celtnieks'' vairs spēja gūt tikai astoņus vārtus, lietuvieši dominēja laukumā un noslēgumā sagādāja mūsējiem zaudējumu ar 24:29. Pēc šī zaudējuma kļuva skaidrs, ka ''Celtnieks'' izslēgšanas spēļu turnīrā nepiedalīsies. Vladislavs Košmans ar astoņiem vārtiem (seši realizēti septiņu metru soda metieni) bija rezultatīvākais, pieci vārti Robertam Freibergam, bet četri Artim Kurmēnam.

Kopvērtējumā ''Tenax'' ar septiņām uzvarām, vienu neizšķirtu un vienu zaudējumu ir B grupas līdere, bet ''Celtnieks'' četrām uzvarām deviņos mačos atrodas ceturtajā vietā sešu komandu konkurencē. Augstāk par rīdziniekiem ir ''Šviesa'' (6-0-2) un ''Tallinn'' (5-1-2).

Šosezon Baltijas līgā komandas sadalītas divās grupās, no kurām A jeb spēcīgākajā grupā startē čempione "Riihimaen Cocks'', "Polva Serviti", "SKA Minsk", "ZTR Zaporozhye", "Dragunas Klaipeda" un "Kehra / Horizon Pulp & Paper". Tikmēr "Tenax" un "Celtnieks" sacenšas B grupā, kur pretiniekos ir "Tallinn" un "Viljandi" no Igaunijas, kā arī Lietuvas klubi "Granitas" un "Šviesa''.

Ceturtdaļfinālā iekļūst tikai B grupas divas labākās komandas, sacenšoties ar A grupas 2. un 3. spēcīgāko komandu (vēl vienā pārī uzvarētāju ceturtdaļfinālā savā starpā noskaidros A grupas 4. un 5. komanda). A grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies "Final 4", izslēgšanas spēles uzsākot no pusfināla.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - "Tenax Dobele"...