Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" uzvar un priekšlaicīgi iekļūst BHL ceturtdaļfinālā

Jānis Pārums

"Tenax" uzvar un priekšlaicīgi iekļūst BHL ceturtdaļfinālā
Oskars Arājs (ar bumbu)

Šovakar Baltijas Handbola līgas ceturtdaļfinālam priekšlaicīgi kvalificējās Dobeles "Tenax", kas savā laukumā galotnē ar 31:29 pieveica Igaunijas "Kehra". Savukārt "Celtnieks Rīga" piekāpās Igaunijas čempioniem "Polva Serviti".

Pirmajā aplī izbraukumā dobelnieki "Kehra" komandu bija pieveikuši ar 34:29, Austrim Tuminskim uzvaru kaldinot ar 14 vārtiem. Šovakar "Tenax" uzbrukuma līderis Tuminskis komandai nevarēja palīdzēt, tādējādi līdera loma bija jāuzņemas citiem.

Egils Politers un Andis Ērmanis spēles sākumā dobelniekus izvirzīja vadībā ar 2:0, bet vēlāk mājinieki panāca arī 5:2 un 7:3. Tam gan sekoja neveiksmju josla četru minūšu garumā, kad "Tenax" ielaida piecus vārtus pēc kārtas, pirmoreiz nokļūstot iedzinējos – 7:8. Divi Emīla Kurzemnieka vārti ļāva atgūt vadību (9:8), bet pēc tam Arājs, Kreicbergs un Ērmanis palielināja mājinieku pārsvaru līdz 13:9. Viesi spēja rezultātu līdzsvarot, tomēr pārtraukumā ar minimālu vadību devās dobelnieki – 16:15.

Otrā puslaika sākumā "Tenax" saglabāja 2-3 vārtu pārsvaru, epizodiski viesiem ļaujot pietuvoties arī līdz minimumam. Spēles pēdējās desmit minūtes dobelnieki iesāka ar +3 (27:24), nākamās sešas minūtes zaudēja ar 1:5, atdodot vadību "Kehrai" – 28:29. Galotni Sandra Veršakova vadītie handbolisti gan aizvadīja pārliecinoši, izraujot uzvaru – 57.minūtē Oskars Arājs panāca neizšķirtu, bet pēdējā minūtē Egils Politers un Ņikita Pančenko nokārtoja panākumu – 31:29. Oskaram Arājam (attēlā pa kreisi) septiņi vārti.

Piektā uzvara astoņās spēlēs Dobeles "Tenax" divas kārtas līdz pamatturnīra beigām ļāva arī nodrošināt vietu izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā.. Svētdien dobelnieki sacentīsies tieši ar "Riihimaen Cocks", kam pirmajā aplī viesos piekāpās ar 19:37. Šobrīd "Riihimaen Cocks" ar 14 punktiem ir līdere, seko "Dragūnas" un "Tenax" ar 10 punktiem, kā arī "Šviesa" ar septiņiem punktiem. Visas šīs četras komandas nodrošinājušas vietu ceturtdaļinālā, jo ne "Viljandi" (3), ne "Kehra" (2) pēc šīs dienas zaudējumiem labāko četriniekā vairs nevar tikt.

Vēl vienā Baltijas līgas spēlē Latvijas čempioni "Celtnieks Rīga" savā laukumā uzņēma Igaunijas čempionus "Polva Serviti". Pirmajā aplī pretinieku laukumā rīdzinieki Polvas handbolistiem piekāpās ar 24:36.

Šovakar spēles rezultātu atklāja rīdzinieki, izceļoties Kasparam Lisovskim, bet vēlāk iniciatīva pārgāja viesu pusē – 3:5, 4:6. "Celtniekam" vēlāk izdevās rezultātu līdzsvarot un kopumā pirmais puslaiks noritēja līdzīgā cīņā. 20.minūtē Roberts Freibergs pēc ilgāka laika izvirzīja Latvijas čempionus vadībā (9:8), bet puslaika izskaņu nedaudz veiksmīgāk nospēlēja igauņi, tādējādi pārtraukumā "Celtnieks" devās ar minimālu deficītu – 14:15.

Otrajā puslaikā arvien izteiktāk sāka izpausties viesu pārākums. Vēl pēc desmit nospēlētām minūtēm rīdziniekiem bija vien -2 (17:19), bet tad "Polva Serviti" guva sešus bezatbildes vārtus pēc kārtas - 17:25. Spēles beigu daļā "Celtnieka" deficīts sasniedza -13 (19:32), bet pēdējās minūtēs izdevās nedaudz pievilkt, tomēr neizvairoties no pārliecinoša zaudējuma – 23:33.

Rīt "Celtnieks Rīga" handbolisti savā laukumā mērosies spēkiem ar "Tallinn" handbolistiem, kas šodien ar 25:31 piekāpās Kauņas "Granitas". Pirmajā aplī rīdzinieki Tallinas komandai zaudēja ar 21:27, bet svētdien noteikti nepieciešama uzvara, lai turpinātu cīņu par ceturtdaļfinālu. Divas kārtas līdz pamatturnīra beigām "Celtniekam" un "Tallinn" ir pa diviem punktiem, bet ceturtajā vietā esošajai "Granitas" – četri. B apakšgrupā ceturtdaļfinālu jau nodrošinājušas "Polva Serviti" un "SKA Minsk" (pa 14 punktiem), kā arī "ZTR Zaporozhye" (12). Ceturtdaļfinālam kvalificējas katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Baltijas līga

Dobeles Tenax – Kehra 31:29 (16:15)
Tenax: Arājs 7/1, Kreicbergs 6, Kurzemnieks 5, Ērmanis 5, Politers 4, Lazda 2, Pančenko 2.

Celtnieks Rīga – Polva Serviti 23:33 (14:15)
Celtnieks: Lazdiņš 7, Balceris 4, Ignatjevs 3, Eglītis 3, Lejnieks 2, Puriņš 1, Lisovskis 1, Freibergs 1, Bunkus 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
News | Baltic Handball league