Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Tenax" mēģinās nodrošināt vietu BHL play off, "Celtnieks" - pietuvoties tam

Šajā nedēļas nogalē kārtējās spēles Baltijas Handbola līgā aizvadīs Latvijas vadošie klubi, atkarībā no rezultātiem - tuvinot vai gluži pretēji - attālinot sevi no cerībām spēlēt izslēgšanas spēlēs.

Diezgan labās pozīcijās pirms noslēdzošajām trim spēlēm regulārajā čempionātā ir A apakšgrupā spēlējošā Dobeles "Tenax", kas šobrīd ar astoņiem punktiem ir otrajā vietā (tikpat, bet nedaudz sliktāka vārtu attiecība, arī Klaipēdas "Dragūnas"), atpaliekot tikai no BHL čempiones "Riihimaen Cocks" (12).

Sestdien plkst. 17:00 dobelnieki savā laukumā mērosies spēkiem ar pēdējā vietā esošo "Kehra". Ja priekšpēdējās pozīcijas īpašniece negaidīti neuzvarēs bez zaudējumiem esošo "Riihimaen Cocks" un "Tenax" pārspēs savus oponentus, tad jau divas kārtas pirms pamatturnīra beigām nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā. Pagaidām A apakšgrupā tikai viena komanda nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs – jau pieminētā Somijas "Riihimaen Cocks", pret ko dobelnieki spēlēs svētdien plkst. 13:00.

Pirmajā aplī dobelnieki somu klubam piekāpās pārliecinoši (19:37), savukārt ar Kehru tika galā ar 34:29, Austrim Tuminskim izceļoties ar 14 vārtu guvumiem. Jebkurā gadījumā, pat nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, dobelniekiem punkti vienalga būs svarīgi, lai ieņemtu pēc iespējas augstāku pozīciju un iegūtu relatīvi vājāku pretinieku ceturdaļfinālā.

Tiesa, B apakšgrupā ir trīs spēcīgas komandas, kas jau nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā – iepriekšējās sezonas medaļnieces "SKA Minsk" (14 punkti) un ZTR Zaporozhye" (12), kā arī Igaunijas čempione "Polva Serviti" (12), kas ir viena no divām (otra – jau pieminētā BHL čempione "Riihimaen Cocks") komandām, kas šosezon vēl nav zaudējusi.

Ja B apakšgrupā trīs no četrām ceturtdaļfinālu dalībniecēm jau zināmas, tad par ceturto celazīmi sagaidāma sīksta cīņa starp "Celtnieks Rīga", "Tallinn" un "Granitas". Visām trim komandām ir pa diviem punktiem. Nedaudz labākas kopējās vārtu attiecības dēļ rīdzinieki šobrīd ir ceturtie, taču bilance savstarpējos mačos ir vienāda (1-1), bet vārtu attiecība "Celtniekam" šobrīd ir sliktākā. Rīdziniekiem ir -4, kamēr "Tallinn" +1, bet "Granitas" +4. Tādējādi liela loma noslēdzošajās spēlēs var būt arī tam, cik pārliecinoši rīdzinieki nospēlēs pret saviem tiešajiem pretiniekiem.

Vienkāršākais no variantiem gan "Celtniekam" būtu pārspēt abus savus tiešos oponentus. Ar vienu no tiem - "Tallinn" - rīdzinieki sacentīsies svētdien plkst. 14:00. Pirmajā aplī viesos Latvijas čempioni zaudēja ar sešu vārtu deficītu (21:27), ko savu līdzjutēju priekšā būtu vērīgi likvidēt. Savukārt sestdien plkst. 17:00 rīdziniekiem pretiniekos būs jau pieminētā nezaudējusi Igaunijas čempione "Polva Serviti".

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ar 65 vārtiem šobrīd ir rīdzinieku Artūrs Lazdiņš, bet Austris Tuminskis no "Tenax" ar 50 vārtiem ieņem piekto pozīciju.

Abas "Celtnieka" spēles, tāpat kā iepriekšējie divi mači, būs vērojamas tiešraidē kluba "Facebook" lapā.

Jāatgādina, ka Baltijas Handbola līgas izslēgšanas spēlēm (ceturtdaļfinālam) kvalificēsies katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
News | Baltic Handball league


, 2018-02-03 12:54, pirms 6 gadiem
Abas spēles no Rīgas var vērot video tiešraidē HK Celtnieks lapā: https://www.facebook.com/hkceltnieks/ svētdienas spēli komentēs Anatolijs Kreipāns.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.