Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobelē čempioni uzņems LHF kausa ieguvējus

Jānis Pārums

Dobelē čempioni uzņems LHF kausa ieguvējus
Foto: Ritvars Raits

Šovakar plkst. 19:30 SynotTip handbola Virslīgas spēlē Dobelē tiksies pašreizējie Latvijas čempioni "Tenax" un jaunie LHF kausa īpašnieki "Ogre/Miandum".

Pirms nepilnas nedēļas abas komandas piedalījās LHF kausa izcīņā Ludzā, tomēr to ceļi nekrustojās – lai tas notiktu, katrai bija jāuzvar savā pusfināla pārī. "Ogre/Miandum" to paveica, pārspējot "Celtnieku", bet iepriekšējā gada uzvarētāji "Tenax" dramatiskā cīņā pēcspēles metienos piekāpās "Latgolam". Vēlāk par uzvarētājiem kļuva tieši "Ogre/Miandum", kas aizraujošā finālspēlē tika galā ar mājiniekiem "Latgols".

Latvijas čempionātā "Tenax" bez zaudējumiem noslēdza pirmo posmu pirmajā vietā, bet "Ogre/Miandum" ierindojās ceturtajā. Tieši tāpēc, uzsākot otro posmu, kur komandas sadalītas divos četriniekos, dobelnieki pēc nolikuma to sāk ar četriem punktiem, bet ogrēnieši – ar vienu. Būtībā sākas cīņa jau par pusfinālu, jo divas spēcīgākās pirmā četrinieka komandas pēc otrā posma beigām automātiski iekļūs pusfinālā, kamēr pārējām divām būs jāspēkojas ar otrā četrinieka divām labākajām komandām.

Šajā sezonā "Tenax" un "Ogre/Miandum" tikušās jau trīsreiz – reizi Rīgas čempionātā un divreiz SynotTip Virslīgā, Visos gadījumos uzvarēja dobelnieki – 34:29, 32:24 un 28:23. Pēdējā savstarpējā spēlē "Tenax" pārākums, neskatoties uz piecu vārtu starpību mača izskaņā, bija izteikts (vienubrīd bija arī +14), bet pirms tam abu komandu tikšanās reizē Ogrē mājinieki lieliski iesāka spēli (4:1, 9:4), bija vadībā lielāko daļu pirmā puslaika un tikai tā izskaņā atdeva iniciatīvu, bet pēc pārtraukuma jau laukumā saimniekoja čempioni. Jāpiebilst, ka pēdējā savstarpējā spēlē "Ogre/Miandum" nebija vairāku nozīmīgu spēlētāju, Arti Kurmēnu, Arvi Laganovski un Iļju Želnu ieskaitot. LHF kausā šie spēlētāji bija ierindā, tiesa, pēc spēlējošā trenera un LHF kausa vērtīgākā spēlētāja Andra Molotanova vārdiem SynotTip Virslīgā komanda atkal ne vienmēr būs optimālajā sastāvā, jo daži handbolisti nevarēs palīdzēt darba dēļ.

Uzvara LHF kausā ogrēniešiem varētu dot papildu pārliecību Latvijas čempionāta turpinājumā, tostarp arī izšķirošajā fāzē. Tiesa, arī čempioniem pārliecības netrūkst, kas ļāvis pēdējo sezonu laikā pašmāju turnīros piedzīvot garas uzvaru sērijas un tikai retu reizi izjust zaudējumu rūgtumu. Zīmīgi, ka Latvijas čempionātā tas pēdējoreiz notika tieši pret "Ogre/Miandum" pirms nepilna gada – 2016.gada 20.februārī dobelnieki savu līdzjutēju priekšā piedzīvoja negaidītu zaudējumu ar 26:32.

Kopš tā laika Latvijas čempionātā dobelnieki nav zaudējuši 22 spēlēs (21 uzvara, viens neizšķirts). Neliela uzvaru sērija pašmāju turnīros iekrāta ir arī ogrēniešiem – Latvijas čempionātā trīs uzvaras pēc kārtas, bet pieskaitot divus panākumus LHF kausā – piecas.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā visaugstāk no kādas komandas pārstāvjiem ir Artis Laganovskis (Ogre/Miandum), kurš ar 88 vārtiem 13 spēlēs ieņem septīto vietu, bet pozīciju zemāk ar 83 vārtiem 14 spēlēs ir Andis Ērmanis (Tenax). Desmitnieku noslēdz Kurmēns (76 vārti 11 spēlēs), bet nedaudz aiz tā ir Oskars Arājs (61 vārti, 14.vieta) un Ansis Bilkštis (60 vārti, 15.).

Vēl viena SynotTip handbola Virslīgas spēle svētdien norisināsies Vaiņodē, kur vietējā komanda savā laukumā uzņems ASK/LSPA. Šīs komandas cīnās otrajā četriniekā (5. - 8. vieta), kuru Vaiņode iesāk ar četriem punktiem, bet armijniekiem ir viens, taču gaidāmajās sešās spēlēs otrā posma spēlēs būs iespējas savas pozīcijas uzlabot. Abu komandu savstarpējās spēles pirmajā posmā bija gana saspringtas, bet abās uzvarēja Vaiņode - 32:27 izbraukumā un 23:22 savā laukumā.

UZZIŅAI: Latvijas čempionāta otrajā posmā komandas pēc nolikuma sadalītas divos četriniekos – spēcīgāko četriniekā startē četras labākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem (Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum"), savukārt otrajā četriniekā piedalījās pārējās četras komandas (Vaiņode, MSĢ/LAT-98, "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA). Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāk, bet katrai komandai tiek noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Attiecīgi, katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu. Garantētie punkti, uzsākot otro posmu:
Pirmais četrinieks: Tenax 4, Celtnieks 3, Latgols 2, Ogre/Miandum 1.
Otrais četrinieks: Vaiņode 4, MSĢ/LAT-98 3, Jūrmalas Sports 2, ASK/LSPA

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv