Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Vikingi" turpina slīkt, Valkovskis un HSC "Bad Neustadt" - uzvarēt

"Vikingi" turpina slīkt, Valkovskis un HSC "Bad Neustadt" - uzvarēt
Margots Valkovskis un HSC "Bad Neustadt" kā vienīgā Vācijas 3. līgas čempionāta komanda turpina spēlēt bez zaudējumiem. Kurš to apturēs pirmais? Un vai vispār kāds apturēs?

Vācijas rokasbumbas čempionāta 3. līgā joprojām turpinās Margota Valkovska pārstāvētās komandas HSC "Bad Neustadt" uzvaru sērija, turpretī Norvēģijas 1. divīzijas čempionātā turpina slīkt vārtsarga Artūra Kuģa pārstāvētais "Viking TIF", kura izredzes palikt līgā kļūst arvien mazākas.

Norvēģijas 1. divīzijas čempionātā no trim mūsu handbolistu pārstāvētajiem klubiem svētdien uzvarēja tikai viens - Jāņa Pavloviča "Sandefjord HB" savā laukumā ar 23:19 pārspēja "Kristiansund" komandu. Pavloviča rēķinā - 4 vārti. Vārtsarga Artūra Kuģa pārstāvētie "vikingi" savā laukumā ar 27:30 piekāpās vienam no līderiem (ieņem 3. vietu) "Kolstad" un no izkrišanas robežas atpaliek jau par 6 punktiem, savukārt brāļu Kuzminu HK "Herulf Moss" arī savā laukumā ar 22:23 zaudēja 'St.Halvard" komandai un ieņem 10. vietu turnīra tabulā (ja tajā arī paliks - būs pārspēles par vietas saglabāšanu 1. divīzijā). Andrejs guva 3 vārtus, bet Aleksejs atkal nespēlēja.

Vācijas 3. līgas Dienvidu zonā 19. uzvaru 19 spēlēs guva Margota Valkovska pārstāvētais HSC "Bad Neustadt" - 33:28 viesos pār Valda Gūtmaņa un Raimonda Trifanova pārstāvēto VT "Zweibrucken-Saarpfalz". Valkovskis guva 3 vārtus un nopelnīja trīs 2 minūšu noraidījumus, Trifanova rēķinā - 6 vārti, bet Gūtmanim gūtu vārtu nav. Tieši Trifanova trīs pēc kārtas gūtie vārti ļāva laukuma saimniekiem no 24:25 panākt 27:26 savā labā, spēles 57. minūtē vēl bija neizšķirts 28:28, tomēr sagādāt pirmo zaudējumu līderim neizdevās. Trifanova un Gūtmaņa komanda atrodas pēdējā 16. vietā un no izkrišanas robežas to šķir 4 punkti.
Ziemeļu zonā Māra Veršakova SV "Beckdorf" savā laukumā ar 32:36 zaudēja Berlīnes "Fuchse" otrajai komandai, bet vārtsarga Edgara Kukšas VfL "Fredenbeck" ar 28:31 zaudēja Hannoverē. Bekdorfas komanda turnīra tabulā dala 7./8. vietu, bet Fredenbeka atrodas 14. vietā un 3 punktus zem izkrišanas robežas.
Austrumu zonā Elvija Borodovska HSV "Bad Blankenburg" mača pēdējās sekundēs izrāva uzvaru savā laukumā pār SG LVB "Leipzig" un panāca to turnīra tabulā - abām komandām ir pa 19 punktiem un tās dala 9./10. vietu. Borodovski sedza īpaši un tāpēc viņa rēķinā tikai vieni vārti. Uzvaras vārtus mājiniekiem 4 sekundes pirms beigām guva čehs Igors Ardans. Armands Uščins guva vienus vārtus vicelīdera Bernburgas SV "Anhalt" labā - 25:24 uzvara viesos pār TV "Gross Umstadt".
Rietumu zonā Mārtiām Lībergam 5 vārti HSG "Varel-Friesland" rindās mačā Bīlefeldē - uzvara ar 27:24 un dalīta 8./9. vieta turnīra tabulā. Vārtsarga Mareka Skabeiķa SG "Schmalksmuhle/Halver" savā laukumā pēdējās sekundēs zaudēja TuS "Ferndorf" - 23:24 - un turnīra tabulā paliek 12. vietā.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.