Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salaspils un LSPA handbolistes dosies cīņā par otru uzvaru

Jānis Pārums

Salaspils un LSPA handbolistes dosies cīņā par otru uzvaru
Salaspils un LSPA handbolistes
Foto: Elvijs Ozoliņš

Šovakar plkst. 19:30 vienīgajā sieviešu Virslīgas spēlē cīņā par otro uzvaru laukumā dosies Salaspils sporta skolas un LSPA handbolistes.

Līdz šim aizvadītajās astoņās spēlēs abas komandas izcīnījušas pa vienai uzvarai, bet labākas vārtu attiecības dēļ pozīciju augstāk ir salaspilietes. Tiesa, vienīgajā savstarpējā spēlē pirms aptuveni pusotra mēneša pārākas bija LSPA handbolistes, kas savā laukumā uzvarēja ar 29:24.

Aizvadītais novembris Salaspilij bijis veiksmīgāks nekā Latvijas čempionāta pirmais mēnesis – tieši novembrī salaspilietes izcīnīja pirmo un līdz šim vienīgo panākumu, savā laukumā pārspējot Latvijas vicečempiones "Latgols" ar 28:25. Turklāt mēneša beigās Jūlijas Šamrickas un Edgara Vakuļčika vadītajai komandai bija iespēja tikt pie otrā panākuma, taču sīvā cīņā ar 24:25 tika zaudēts Jēkabpilij. Puslaiku salaspilietes noslēdza ar +4 un vadībā ar diviem vārtiem bija vēl piecas minūtes līdz spēles beigām (24:22), taču atlikušajā laikā ielaida trīs vārtus un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu.

Turpretī LSPA komandai pēc līdz šim vienīgās uzvaras sekojuši četri zaudējumi pret "REIR Dobele" (19:28), Stopiņu NHK (13:33), Jēkabpils sporta skolu (19:30) un "Latgols" (24:31). Jāatzīst gan, ka pēdējā spēlē pret ludzānietēm LSPA izrādīja nopietnu pretestību, puslaiku noslēdza ar +2 un tikai otrā puslaika gaitā atdeva iniciatīvu un vadību vicečempionēm.

Zīmīgi, ka tieši savstarpējā spēlē rezultatīvāko sniegumu nodemonstrēja abu komandu līderes – salaspiliete Renāte Salmane pret LSPA guva 11 vārtus, bet Marija Zaščerinska un Anna Makarova no LSPA pret Salaspili iemeta, attiecīgi, astoņus un septiņus vārtus. Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Salmane ar 54 vārtiem ieņem augsto trešo vietu (desmitniekā ir arī Inese Umjarova – 43 vārti), bet Zaščerinska un Makarova abas guvušas pa 31 vārtiem un dala 17.pozīciju.

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv