Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salaspils sporta skolas handbolistēm otrā uzvara

Jānis Pārums

Salaspils sporta skolas handbolistēm otrā uzvara
Linda Borisanova (ar bumbu)
Foto: Elvijs Ozoliņš

Šovakar vienīgajā Latvijas sieviešu handbola čempionāta spēlē Salaspils sporta skolas handbolistes savā laukumā ar 28:20 pārspēja LSPA komandu, tiekot pie otrā panākuma.

Jāatgādina, ka abu komandu spēlē pirmajā aplī uzvaru izcīnīja LSPA, savā laukumā būdama pārāka ar 29:24. Pirms otrās savstarpējās spēles abām komandām bija pa diviem punktiem, bet augstāku pozīciju labākas vārtu attiecības dēļ ieņēma Salaspils sporta skola (pie diviem punktiem tika pēc uzvaras pār Latvijas vicečempionēm "Latgols").

Šīvakara spēli salaspilietes iesāka apņēmīgi, jau sākumā izvirzoties vadībā ar 3:1, bet vēlāk palielinot savu pārsvaru līdz pieciem vārtiem (9:4). Neilgi pirms puslaika beigām LSPA gan spēja pietuvoties divu vārtu attālumā (13:11), tomēr punktu puslaikam pielika precīzs salaspilietes Renātes Salmanes septiņu metru soda metiens – 14:11.

Vēl divi vārti otrā puslaika sākumā ļāva Salaspils sporta skolai atjaunot +5, bet tālāk rīdzinieces laukuma saimniecēm neļāva atrauties, tādejādi ilgāku laiku saglabājās 4-5 vārtu pārsvars. Spēles pēdējo astoņu minūšu laikā mājinieces veica izrāvienu 5:1, spēli noslēdzot pārliecinoši un ierakstot savā rēķinā otro uzvaru – 28:20. Linda Borisanova (attēlā) uzvarētāju labā guva septiņus vārtus.

Pēc šī panākuma Salaspils ar četriem punktiem aizvien saglabā priekšpēdējo, piekto, vietu, bet ceturtajā un trešajā vietā esošās "Latgols" un Jēkabpils komandas ir četru punktu attālumā (abām pa astoņiem), tiesa, aizvadījušas par vienu spēli mazāk. Līdere ar 15 punktiem Stopiņu NHK, bet par diviem mazāk ir "REIR Dobele".

Sieviešu handbola Virslīga

Salaspils SS – LSPA 28:20 (14:11)
Salaspils: Borisanova 7/3, Potapova 6, Salmane 6/2, Umjarova 4, Agarkova 2, Liepa 1, Rudziša 1, Kozlova 1.
LSPA: Zaščerinska 8, Makarova 4/2, V. Balanda 2, Mārtiņa 2, Eša 1, Čubare 1, E. Balanda 1, Saveļjeva 1.

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv