Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Uzvar visi - bundeslīgā un SEHA līgā

Uzvar visi - bundeslīgā un SEHA līgā
Aivis Jurdžs spēlē pret savu bijušo komandu guva 4 vārtus.

Aizvadītās nedēļas nogalē visu Latvijas handbolistu pārstēvātie klubi guva uzvaras gan Vācijas 1. bundeslīgā, gan SEHA līgā un katrā no spēlēm izcēlās ar mūsējie.

Vācijas 1. bundeslīgā joprojām bez zaudējumiem - 12 uzvaras 12 spēlēs - turpina soļot Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein-Neckar Lowen", taču tieši 12. uzvara "Lauvām" bija līdz šim visgrūtākā - 29:28 viesos pār HSV "Hamburg". Vairāk nekā 8000 skatītāju klātbūtnē viesi 56. minūtē panāca 27:24 un likās, ka uzvara jau rokā, taču 20 sekundes pirms beigām Adrians Pfāls izlīdzināja rezultātu - 28:28. Neizšķirts? Vienu (!) sekundi pirms mača beigām šveicietis Andijs Šmits guva uzvaras vārtus "Lauvu" labā - 29:28. Pētersona rēķinā - 3 vārti.
Evars Klešniks mačā pret "Balingen-Weilstetten" bija Veclāras komandas aizsardzības serde un arī tāpēc pretinieki guva tikai 21 vārtus - 32:21 HSG "Wetzlar" labā. klešnika rēķinā arī vieni gūti vārti.
Aivis Jurdžs Leipcigas SC DHfK rindās spēlēja pret savu bijušo klubu ThSV "Eisenach", guva 4 vārtus un divi bijušas VDR komandu duelī ar 36:31 uzvarēja Leipcigas komanda, pirmo reizi līdz ar to iekļūdama turnīra tabulā pirmajā desmitniekā.
"Rhein-Neckar Lowen" ar 24 punktiem no 24 iespējamajiem ir līdere (19 punkti 12 spēlēs ir SG "Flensburg-Handewitt" un 18 punkti 11 spēlēs - MT "Melsungen"), Veclāras komanda ar 17 punktiem 12 spēlēs ieņem 4. vietu, bet Leipcigas komanda ar 12 punktiem 11 spēlēs ir 9. vietā (tik pat punktu arī SC "Magdeburg" un TSV "Hannover-Burgdorf", taču abām ir par spēli vairāk).
SEHA līgā Daiņa Krištopāna pārstāvētais Baltkrievijas čempions Brestas HC "Meshkov" savā laukumā ar 31:26 (15:11) pārspēja Našices NEXE no Horvātijas. Dainis guva 7 vārtus un izdarīja 5 rezultatīvas piespēles.
Līderu pieciniekā ir ļoti blīvi - Prešovas "Tatran" ieguvis 21 punktu 8 spēlēs (SEHA līgā par uzvaru ir 3 punkti), MVM "veszprem" no Ungārijas ir 18 punkti 6 spēlēs, HC "Meshkov" ir 18 punkti 8 spēlēs, Zagrebas PPD ir 18 punktu 7 spēlēs un Skopjes "Vardar" ir 18 punktu 8 spēlēs.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.