Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Rīgas čempionāts sākas ar čempionu "Tenax" graujošu uzvaru

Rīgas čempionāts sākas ar čempionu "Tenax" graujošu uzvaru
Dobeles "Tenax" handbolisti
Foto: handbols-dobele.lv

Otrdien Ulbrokā ar Stopiņu NHK un Dobeles "Tenax" spēli tika aizsākts 2014.gada Rīgas atklātais čempionāts. Spēle noslēdzās ar graujošu Latvijas un Rīgas čempionu "Tenax" panākumu - 50:15!

Pērn abas komandas startēja Virslīgā, taču ieņēma diametrāli pretējas pozīcijas – "Tenax" triumfēja čempionātā, bet Stopiņu NHK palika pēdējā, desmitajā, vietā. Arī savstarpējās spēlēs intriga izpalika – abos mačos pārliecinoši uzvarēja "Tenax", attiecīgi 35:22 un 55:20.

Rīgas čempionāta atklāšanas spēlē "Tenax", kas aizvadītās nedēļas nogalē izcīnīja uzvaru K. Vītola piemiņas kausa turnīrā, vēlreiz apliecināja savu lielisko gatavību sezonai, neatstājot nekādas cerības stopiņiešiem. Pirmajā puslaikā "Stopiņu NHK" guva tikai četrus vārtus, kapitulējot spēles pirmo daļu ar 4:24.

Lai arī pēc pārtraukuma laukuma saimniekiem ar pretinieku vārtu iekarošanu veicās labāk, "Tenax" izteikti dominēja un bija neapturami, tādējādi izcīnot uzvaru ar 50:15 un ierakstot pirmo uzvaru turnīra tabulā.

Uzvarētāju rindās Andis Ērmanis guva 13 vārtus, Nils Kreicbergs atzīmējās ar 10 vārtiem, tostarp diviem realizētiem 7 metru soda metieniem. Zaudētājiem sešus vārtus guva Andri Lazda.

Nākamo spēli "Tenax" aizvadīs 5.septembrī, savā laukumā uzņemot "Jūrmalas Sportu", bet "Stopiņu NHK" ar jūrmalniekiem sacentīsies 10.septembrī. Tuvākā Rīgas čempionāta spēle gaidāma jau trešdien, 3.septembrī, kad "Ogre/Miandum" savā laukumā mērosies spēkiem ar "LAT-98".

Rīgas čempionātā startē sešas komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās pa trijām komandām katrā. Pēc apakšgrupu turnīra uzvarētājas cīnās par Rīgas čempionu titulu, bet otro vietu ieguvējas grupās noskaidro bronzas medaļu ieguvēju.

A grupa: Tenax Dobele, Jūrmalas Sports, Stopiņu NHK;
B grupa: HK Ogre/Miandum, Celtnieks/LSPA, LAT-98

Rīgas atklātais čempionāts handbolā. A grupa. 2. septembris

Stopiņu NHK – Dobeles Tenax 15:50 (4:24)
Stopiņu NHK: Lazda 6, Čerņevskis 4/2, Bogdanovs 2, Čerņavskis 1, Abramovs 1, Kokainis 1.
Tenax: Ērmanis 13, Kreicbergs 10/2, Straume 6, Juzups 6, Lazda 4, Lielais 4, Arājs 4, Politers 3.

Spēles statistika
Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.