Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Rīgas domes kausā Latvija sacentīsies ar Ēģipti, Nīderlandi un Igauniju

Rīgas domes kausā Latvija sacentīsies ar Ēģipti, Nīderlandi un Igauniju
Foto: Raivo Sarelainens

Šī gada Rīgas domes kausa izcīņas turnīrā handbolā, kas tradicionāli norisinās decembra beigās, Latvijas valstsvienībai konkurenci sastādīs Ēģiptes, Nīderlandes un Igaunijas komandas.

Igaunijas handbolisti Rīgā bijuši regulāri viesi, piedaloties 12 turnīros, no kuriem pēdējoreiz – 2014.gadā, kad ierindojās otrajā vietā aiz Latvijas. Ēģipte Rīgas domes kausā startējusi pēdējos divos gados, ieņemot otro (2016.) un ceturto (2015.) vietu. Savukārt vienīgā pretiniece, kam dalība turnīrā būs debija, ir Nīderlande, kas bija Latvijas valstsvienības pretiniece aizvadītajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Jāatgādina, ka Latvija nīderlandiešiem piekāpās abās savstarpējās spēlēs sīvā cīņā – 27:29 savā laukumā un 24:25 viesos.

Zināms arī Rīgas domes kausa provizoriskais spēļu kalendārs. Turnīru 27.decembrī plkst. 18:00 atklās Nīderlandes un Ēģiptes komandas, bet Latvija pirmo spēli aizvadīs pret Igauniju plkst. 20:00. Turnīra otrajā dienā latvieši tai pašā laikā spēkosies ar Nīderlandi, bet turnīru noslēgts 29.decembrī plkst. 12:00 pret Ēģipti.

Pērn Latvijas handbolisti Rīgas domes kausa turnīrā ierindojās ceturtajā vietā, bet par uzvarētājiem otro reizi pēc kārtas kļuva Krievijas handbolisti, apsteidzot arī Ēģipti un Baltkrieviju. Latvija turnīrā triumfējusi deviņas reizes, pēdējo no tām – 2014. gadā. Šogad turnīrs piedzīvos jubileju, jo norisināsies jau 20. reizi.

Rīgas domes kauss. Provizoriskais spēļu kalendārs:

27. decembris
18:00 Nīderlande – Ēģipte
20:00 Latvija – Igaunija
28. decembris
18:00 Ēģipte – Igaunija
20:00 Latvija – Nīderlande
29. decembris
10:00 Igaunija – Nīderlande
12:00 Latvija – Ēģipte

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2017-08-02 12:14, pirms 7 gadiem
Pietiekami liela iespēja, ka kādu no Latvijas spēlēm apmeklēšu klātienē.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.