Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dude: "Nīderlandei ir laba komanda, bet esam gatavi to uzvarēt"

Jānis Pārums

Dude: "Nīderlandei ir laba komanda, bet esam gatavi to uzvarēt"
Ingars Dude
Foto: Edgars Vaivads

Latvijas vīriešu handbola izlase trešdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Nīderlandi ir apņēmības pilna tikt pie pirmā panākuma, atzina valstsvienības kapteinis Ingars Dude.

"Ņemot vērā, ka nav Uģa [Vikštrema], cīnīsimies arī par savu galveno treneri. Visi puiši ir noskaņojušies un gatavi cīņai. Iesim laukumā, lai uzvarētu. Viegli nebūs, jo Nīderlandei ir laba komanda, taču esam noskaņoti kaujinieciski," sacīja Dude.

Jautāts vai galvenā trenera prombūtnē papildus pienākumi nav arī kapteinim, viņš atbildēja: "Iespējams, taču uz šo sabraukumu ieradāmies un izrunājām situāciju, kādā esam, uzņemamies kaut kādu atbildību un pieejam tai lietai nopietni. Ar saviem padomiem palīdzam arī trenerim Andrejam Narnickim, saliekam galvas kopā un izdomājam labāko risinājumu. Papildu atbildība ir ne tikai man kā kapteinim, bet arī vadošajiem spēlētājiem kopumā, piemēram, Aivim [Jurdžam] un Dainim [Krištopānam], arī visiem pārējiem. Ar Uģi visu laiku komunicējam – viņš labprāt būtu ar komandu, diemžēl tas nav iespējams."

"Nīderlandiešiem ir daudz labu spēlētāju, kas spēlē 1. un 2. Bundeslīgā, arī Francijā. Ja nemaldos, aptuveni 90% komandas viņiem ir profesionāļi," atzina Latvijas izlases kapteinis. "Tas varbūt ir viņu pluss, taču arī mums ir divi laba līmeņa līderi. Trešdien mums palīdzēs arī mājas sienas un līdzjutēji."

Dude arī neslēpa, ka nīderlandiešu jaunais talants 22 gadus vecais Luks Steins (pirmajās divās kvalifikācijas cikla spēlēs 16 vārti - aut.), pret ko ir spēlēts Francijas ProD2 līgā, varētu latviešiem sagādāt grūtības, tiesa, individuāli viņu segt nav plānots: "Labs spēlētājs. Uz nākamo sezonu viņš jau ir parakstījis līgumu ar Francijas augstākās līgas klubu. Steins ir maziņš, ātrs un gudrs, labi pārredz laukumu, Francijā sākumā viņš bija pārsteigums, neviens ar viņu īsti nespēja tikt galā, varbūt tikai tagad [sezonas otrajā pusē] visi ir adaptējušies. Ļoti bīstams spēlētājs, no kura būtu jāuzmanās. Viņš mums varētu būt visneērtākais tieši sava auguma dēļ. Būsim pret viņu piesardzīgi un neļausim veidot situācijas, kurās viņš jūtas vislabāk. Nemeklēsim ar viņu dueli viens pret vienu, bet spēlēsim aizsardzībā kā komanda. Koncentrēsimies vairāki tieši uz savu spēli, lai paveiktu to, kas iecerēts."

Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē notiks 3. maijā plkst. 19:35 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Spēli tiešraidē demonstrēs kanāls LTV7. Četras dienas pēc spēles Valmierā (7. maijā) ar nīderlandiešiem spēkosimies izbraukumā. 2018.gada Eiropas čempionātam, kas norisināsies Horvātijā, kvalificēsies katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas īpašniece. Pēc divām spēļu kārtām 1. apakšgrupas līderes ar četriem punktiem (2-0) ir Dānija un Ungārija, bet Latvija un Nīderlande pagaidām ir bez punktiem (0-2).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv