Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Sievietes noskaidros čempioni, vīriem sākas fināli, skaties Sportacentrs.com TV

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Sievietes noskaidros čempioni, vīriem sākas fināli, skaties Sportacentrs.com TV
Aleksandrs Krastiņš (Dobeles Tenax) cīnās ar Ogres aizsardzību
Foto: Dobeles Tenax

Latvijas Virslīgas čempionātā šodien Stopiņu NHK un "SK Latgols" handbolistes Ulbrokā plkst. 12:00 aizvadīs trešo izšķirošo finālsērijas spēli, savukārt plkst. 17:00 pirmo finālcīņu vīriešiem aizvadīs Dobeles "Tenax" un "HK Ogre". Abus mačus tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com TV.

Pirms nedēļas Ludzā ar uzvaru finālsēriju sievietēm sāka "SK Latgols" (29:20), taču piektdien Ulbrokā Stopiņu NHK rezultātu izlīdzināja (24:19). Līdz ar to valsts spēcīgākās komandas noskaidrošanai šajā sezonā būs nepieciešamas trīs spēles. Ludzānietes par čempionēm kļuva 2010. gadā, bet "Stopiņu NHK" - 2012. Kurš šo titulu iegūs šogad?

Uzreiz pēc zelta cīņas laukumā Ulbrokā dosies LSPA un Dobeles SS/REIR handbolistes, kuras cīnās par bronzas medaļām. Sērijas pirmajā mačā Dobelē uzvaru ar 25:24 izcīnīja LSPA. Ja būs nepieciešama trešā spēle, tā 9. maijā plkst. 18:30 notiks Ulbrokā.

Sestdien beidzot Dobelē sāksies ilgi gaidītā vīriešu Virslīgas finālsērija starp "Tenax" un "HK Ogre" handbolistiem. Dobelnieki pusfinālā ar 2-0 pārliecinoši pieveica savus pāridarītājus iepriekšējās divās sezonās "SK Latgols", savukārt ogrēnieši nedaudz negaidīti pārspēja "Celtnieks/LSPA".

Abas komandas šajā sezonā ir tikušās divas reizes. Ogrē komandas cīnījās neizšķirti (27:27), bet Dobelē mājinieki svinēja uzvaru ar 24:20.

Ar katru spēli finālisti demonstrē arvien labāku sniegumu. "Tenax" sastāvā spīdoši spēlē vārtsargs Ivars Lācis, savukārt "HK Ogre" vārtos pēdējās četrās spēlēs praktiski nevainojami darbojas tās spēlējošais treneris Andris Molotanovs.

Uzbrukumā Dobelē dominē Oskars Arājs, Andis Ērmanis, Arvis Juzups un Aleksandrs Krastiņš, bet Ogrē - Arvis Laganovskis, Arnolds Straume un Dzintars Dravnieks. "Tenax" rezervistu soliņš ir garāks, kas var izšķirt sērijas likteni, ja būs nepieciešamas piecas spēles.

Ogre jau tagad ir izcīnījusi vēsturisku panākumu, jo pilsētas komanda pirmo reizi handbola vēsturē izcīnīs medaļas Latvijas Virslīgas čempionātā. Turpretī "Tenax" pēdējo reizi par valsts čempioniem kļuva 1999. gadā un bez šī titula sezona klubam būs neizdevusies.

Līdz ar to favorīti šajā sērijā ir Dobeles "Tenax", taču "HK Ogre" dobelniekiem nav ērtākais pretinieks. Pārsteigumus pretiniekiem būs noteikti sagādājis Ogres komandas galvenais treneris Andris Molotanovs, kā arī Dobeles stratēģis Sandris Veršakovs. Gaidām ļoti interesantus finālus, iepriekšējās divas sezonas čempiona noskaidrošanai bija nepieciešams maksimālais piecu spēļu skaits.

Nākamnedēļ sērija ar divām spēlēm turpināsies Ogrē. Visus finālsērijas mačus tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Pirms tam ASK sporta zālē plkst. 14:00 "Celtnieks/LSPA" un "SK Latgols" aizvadīs pirmo bronzas sērijas cīņu. Nākamnedēļ sērija turpināsies Ludzā, arī tā notiks līdz vienas komandas trīs uzvarām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv