Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

MSĢ handbolisti izcīna sudrabu turnīrā "Prague Cup"

MSĢ handbolisti izcīna sudrabu turnīrā "Prague Cup"
Murjāņu Sporta Ģimnāzijas handbola komanda

Starptautiskajā Lieldienu turnīrā "Prague Cup" Čehijā veiksmīgi nostartējusi Murjāņu Sporta ģimnāzijas 1999. un 2000.gadā dzimušo handbolistu komanda, izcīnot otro vietu 54 komandu konkurencē, informē Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Piektdien un sestdien Murjāņu Sporta Ģimnāzijas handbolisti aizvadīja turnīra pirmo kārtu, kur 6. apakšgrupā piecās spēlēs izcīnīja piecas uzvaras, pārliecinošu triumfējot grupā un nodrošinot vietu nākamajā kārtā.

Svētdien MSĢ komandai bija jāspēkojas ar 7. apakšgrupas otro vietu "FIF Handball" un 8. apakšgrupas trešās vietas ieguvēju "Furstenfeldbruck", turklāt izslēgšanas spēlēm jeb ceturtdaļfinālam kvalificējās tikai šī trio uzvarētājs. Dienas pirmo spēli murjāņieši aizvadīja pret "Furstenfeldbruck" un jau pirmajā puslaikā ielika drošus pamatus uzvarai, to noslēdzot ar +6. Otrajā puslaikā iekrātais pārsvars tika nosargāts un izcīnīta uzvara ar 17:13. Pret Dānijas "FIF Handball" spēle izvērtās sīvāka un pirmo puslaiku latvieši noslēdza tikai minimālā vadībā, toties nākamajās 15 minūtēs atrāvās un izcīnīja uzvaru ar 16:10, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Tur MSĢ pretiniece bija "AC/Eintracht Berlin" komanda no Vācijas, kas, tāpat kā murjāņieši, līdzšinējās spēlēs nebija zaudējusi. Ceturtdaļfināla cīņa izvērtās spraiga, un, lai gan pirmā puslaika gaitā MSĢ bija vairāku punktu pārsvars, pirmās 15 minūtes (spēles laika formāts - 2x15 minūtes) tika noslēgtas vien minimālā vadībā. Otrajā puslaikā vadība tika nostiprināta un izcīnīta uzvara ar 16:13, sasniedzot pusfinālu.

Par vietu turnīra finālā bija jāsacenšas ar vietējo Prāgas "Dukla". Lielāko daļu no mazrezultatīvi aizvadītā pirmā puslaika MSĢ pavadīja iedzinēju lomā un to noslēdza ar -1. Otrajā puslaikā pēc Ņikitas Pančenko un Andra Domanska metieniem Arnolda Straumes vadītie handbolisti pirmoreiz ieguva vadību, bet drīz vien to atkal atdeva oponentiem, tomēr galotnē spēja panākt neizšķirtu. Uzvarētāju nācās noteikt pēcspēles metienu sērijā, kur mūsējiem uzvaru nodrošināja Armands Usāns – 8:7.

Finālspēlē MSĢ sacentās ar Vācijas komandu "Gelnhausen". Murjāņieši ne pārāk veiksmīgi iesāka spēli, jau pirmo minūšu laikā iekļūstot iedzinēju lomā ar 0:3, taču pakāpeniski atspēlējās un puslaika beigu daļā gūstot trīs vārtus pēc kārtas, izlīdzināja rezultātu – 10:10. Pirmo puslaiku gan MSĢ noslēdza ar vienu vārtu deficītu – 10:11. Murjāņu komanda līdzvērtīgi turpināja cīnīties arī otrā puslaika sākumā, tomēr oponentus tā arī panākt neizdevās un tika piedzīvots zaudējums ar 13:18. Murjāņu Sporta Ģimnāzijas handbolistiem sudraba medaļas "Prague Cup".

Par finālspēles labāko spēlētāju MSĢ komandā tika atzīts Ingus Kristiāns Jonuška, bet rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlasē visā turnīrā bija Ņikita Pančenko, kurš 10 spēlēs guva 36 vārtus, kas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņam deva augsto ceturto pozīciju. Viņam arī pieci vārti finālspēlē.

Prague Cup 2018. Pirmais posms

MSĢ – SC Lehr (Vācija) 17:10 (9:4)
MSĢ: Piļpuks 7, Matvejenko 3, Strazdiņš 1, Pančenko 1, Kušners 1, Rutka 1, Ābelīte 1, Domanskis 1, Usāns 1.

MSĢ – RK Rakovica (Serbija) 12:11 (6:6)
MSĢ: Pančenko 4, Šuleiko 2, Usāns 2, Jonuška 2, Strazdiņš 1, Piļpuks 1.

MSĢ – HK Oslovice (Čehija) 13:8 (8:4)
MSĢ: Šuleiko 6, Piļpuks 2, Usāns 2, Pančenko 1, Domanskis 1, Matvejenko 1.

MSĢ – TSV Wendelstein (Vācija) 23:6 (12:2)
MSĢ: Pančenko 5, Rutka 4, Matvejenko 4, Jonuška 3, Mekšs 3, Domanskis 2, Šuleiko 1, Krieviņš 1.

MSĢ – HIK Handbold (Dānija) 14:10 (8:3)
MSĢ: Pančenko 3, Šuleiko 2, Piļpuks 2, Domanskis 2, Usāns 2, Mekšs 1, Jonuška 1, Krieviņš 1.

Prague Cup. Otrais posms

MSĢ – Furstenfeldbruck (Vācija) 17:13 (10:4)
MSĢ: Piļpuks 4, Pančenko 4, Matvejenko 2, Domanskis 2, Strazdiņš 2, Rutka 1, Šuleiko 1, Jonuška 1.

MSĢ – FIF Handball (Dānija) 16:10 (7:6)
MSĢ: Šuleiko 5, Piļpuks 4, Pančenko 3, Strazdiņš 2, Domanskis 2.

Prague Cup. Ceturtdaļfināls

MSĢ – AC/Eintracht Berlin (Vācija) 16:13 (8:7)
MSĢ: Pančenko 8, Piļpuks 5, Domanskis 1, Strazdiņš 1, Usāns 1.

Prague Cup. Pusfināls

MSĢ – Dukla Praha (Čehija) 8:7 (3:4, 7:7)
MSĢ: Piļpuks 2, Pančenko 2, Jonuška 2, Usāns 1, Domanskis 1.

Prague Cup. Fināls

MSĢ – Gelnhausen 13:18 (9:10)
MSĢ: Pančenko 5, Šuleiko 3, Piļpuks 2, Domanskis 2, Jonuška 1.

MSĢ sastāvs:

Viktors Fadejevs, Andris Domanskis, Ingus Kristiāns Jonuška, Edgars Krieviņš, Elvijs Kušners, Edvīns Matvejenko, Edvīns Mekšs, Jānis Noviks, Ņikita Pančenko, Guntis Piļpuks, Vjačeslavs Rutka, Uvis Strazdiņš, Antons Šuleiko, Armands Usāns.
Treneris: Arnolds Straume.
Fizioterapeite: Agate Ādiņa.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.