Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ģirts Lilienfelds pārcelsies uz Koburgu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ģirts Lilienfelds pārcelsies uz Koburgu
Viens no Latvijas handbola izlases līderiem Ģirts Lilienfelds nākamsezon karjeru turpinās HSC "2000 Coburg" rindās.

Viens no Latvijas vīriešu rokasbumbas izlases pamatspēlētājiem Ģirts Lilienfelds jaunajā sezonā vairs nespēlēe ThSV "Eisenach" rindās - pēc septiņām klubā pavadītām sezonām viņš pārcelsies uz citu Vācijas 2. bundeslīgas komandu HSC "2000 Coburg". Līgums parakstīts uz trim sezonām. Par Koburgas kluba spēlētāju Ģirts oficiāli kļūs 1. jūlijā.

Pēdējā Aizenahas komandas spēlē Ģirts Lilienfelds nepiedalījās ceļa saišu sastiepuma dēļ, taču šosezon tās kreklā vēl izies laukumā (atgriezīsies apmēram pēc mēneša). Šosezon 23 spēlēs Lilienfelds ir guvis 77 vārtus, aizpagājušajā sezonā viņš bija viens no galvenajiem komandas spēlētājiem, kas sekmēja tās atgriešanos 1. bundeslīgā (130 vārti), bet pērn debitēja Vācijas 1. bundeslīgā, taču savainojuma dēļ bija spiests izlaist sezonas lielāko daļu. ThSV "Eisenach" rindās Ģirts Lilienfelds iekļāvās 2008. gada rudenī no Rīgas ASK un ātri vien kļuva par vienu no komandas pamatspēlētājiem. Kluba vadība jau ir veltījusi viņam pateicības vārdus un laba novēlējumus nākotnē gan pašam, gan ģimenei.
"Līgums ar ThSV "Eisenach" man beidzas pēc šīs sezonas, uz nākamajām sezonām neko konkrētu man nepiedāvāja un tāpēc piedāvājuums no Koburgas nāca īstajā laikā," telefonsarunā pastāstīja Ģirts. "Koburgai ir laba komanda, tai ir lieli mērķi, uz tās spēlēm nāk daudz skatītāju (savulaik 3. līgā bija apmeklētākā komanda - A.K.), pilsēta dzīvo komandai līdzi un spēlēs tur vienmēr ir lieliska gaisotne. Pēc Vācijas mērogiem tas arī nav tālu no Aizenahas - tikai apmēram 150 kilometri."

Koburgā, kurā ir apmēram 42 tūkstoši iedzīvotāju un kas atrodas Bavārijas ziemeļos, Ģirta Lilienfelda atnākšanu gaida ar lielām cerībām.
"Ģirts ir spēlētājs ar ļoti ātrām kājām, labu metienu un lielisku spēles izpratni. Viņš mūsu ārējās līnijas spēli padarīs daudzveidīgāku un spēcīgāku," uzskata HSC "2000 Coburg" galvenais treneris Jans Gorrs.
Koburgas komanda pagājušajā gadā pēc triju gadu pārtraukuma atgriezās 2. bundeslīgā un pašreiz tieši Koburgas komanda dala ar ThSV 'Eisenach" turnīra tabulā 6. vietu. Savulaik - 3. līgā - Koburgas komandā spēlēja vārtsargs Raimonds Šteins. Ģirta pieredze komandai ļoti noderēs, turklāt tagad Koburgai labā ārējā spēlētāja jeb labā insaida pozīcijā būs divi meistarīgi un pieredzējuši spēlētāji - Ģirta partneris būs 38 gadus vecais čehs Jirži Vīteks, kurš Čehijas izlasē spēlējis trijos Eiropas čempionātu finālturnīros. Viens no Koburgas komandas treneriem ir mūsu handbola aprindās pazīstamais Minskas ASK un Baltkrievijas izlases bijušais kreisais insaids Antons Lakiza.