Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Tenax" un "Celtnieks" izcīna uzvaras Baltijas līgas spēlēs

"Tenax" un "Celtnieks" izcīna uzvaras Baltijas līgas spēlēs
"Celtnieka" handbolists Roberts Freibergs. Foto: celtnieks.com

LETA. Pie uzvarām Baltijas handbola līgas mačos sestdien tika Latvijas komandas Dobeles "Tenax" un Rīgas "Celtnieks".

Latvijas čempione "Tenax" mājās ar rezultātu 32:28 (15:12) pārspēja Viļņas "Šviesa" komandu no Lietuvas. Dobelniekiem 11 vārtus guva Oskars Arājs, bet septiņi precīzi metieni bija Egilam Politeram.

Tikmēr valsts vicečempione "Celtnieks" arī savā laukumā ar rezultātu 33:30 (15:17) guva virsroku pār Kauņas "Granitas-Karys" no Lietuvas. Rīdziniekiem astoņi vārti bija Robertam Freibergam, bet pa septiņiem guva Vladislavs Košmans un Artis Kurmēns.

Baltijas līgā tāpat kā iepriekšējā sezonā spēlē 12 komandas, taču ir mainīta izspēles sistēma. Sešas potenciāli spēcīgākās komandas spēlē A apakšgrupā, bet pārējās sešas vienības, tostarp abi Latvijas klubi ir B apakšgrupā.

A grupas vadībā ar 12 punktiem astoņos mačos ir Zaporožjes ZTR no Ukrainas, kamēr B grupas vadībā ar 13 punktiem astoņās spēlēs ir "Tenax", kas par diviem punktiem apsteidz "Tallin", bet par trim - Viļņas "Šviesa". Astoņi punkti ir "Cetniekam", kamēr trīs punktus guvusi Kauņas "Granitas-Karys", bet "Viljandi" handbolisti tikuši pie punkta.

Pēc pamatturnīra, kurā katrā grupā tiks aizvadītas divu apļu spēles, A apakšgrupas uzvarētāja uzreiz iekļūs četru komandu finālturnīrā, kamēr šīs grupas otrās līdz piektās vietas ieguvējas sacentīsies izslēgšanas spēlēs, kur tām pievienosies divas labākās komandas no B apakšgrupas.

Savukārt "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas otrā posma otrā četrinieka cīņā pie uzvaras sestdien tika "Ogre".

Ogrēnieši savā laukumā bija vadībā jau no pirmās minūtes un ar rezultātu 39:32 (19:12) pārspēja "Vaiņodi".

"Ogres" komandā rezultatīvākais ar 16 vārtiem bija Artis Laganovskis, bet septiņi precīzi metieni bija viņa dvīņubrālim Arvim. Tikmēr pretiniekiem pa astoņiem vārtiem guva Oskars Pāvils un Jurģis Strēlis.


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.