Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jēkabpils handbolistes uzņems Salaspils sporta skolu

Jānis Pārums

Jēkabpils handbolistes uzņems Salaspils sporta skolu
Jēkabpils handbolistes

Šovakar plkst. 19:30 Latvijas čempionātā sievietēm Jēkabpils sporta skolas komanda savā laukumā uzņems Salaspils sporta skolu.

Lai arī komandas turnīra tabulā atrodas līdzās, attiecīgi, ceturtajā un piektajā pozīcijā, tās šķir liela punktu starpība – jēkabpilietes 12 spēlēs nopelnījušas desmit punktus, bet salaspilietēm ir četri.

Savstarpējās spēlēs abos gadījumos uzvarējusi Jēkabpils sporta skola, tiesa, ja pirmajā spēlē savā laukumā jēkabpilietes bija pārliecinoši pārākas ar 30:22 (19:11), tad izbraukumā tikai pēdējās divās minūtēs pamanījās izglābties no zaudējuma un pateicoties Gitas Kaulakanes un Lauras Meņģeles gūtajiem vārtiem izraut uzvaru ar 25:24.

Jēkabpilij ilgāku laiku savainojuma dēļ nevar palīdzēt Simona Ārmane – viņa nepiedalījās otrajā savstarpējā spēlē. Bez šaubām, viņas prombūtne kas kaut kādā mērā mazinājusi arī jēkabpiliešu konkrētspēju ar vadošo trijnieku.

Salaspilietes to var izmantot un mēģināt reabilitēties par sāpīgo neveiksmi iepriekšējā spēlē, lai arī šoreiz mačs būs jāaizvada pretinieču laukumā. Pēdējās trijās spēlēs Salaspils gan piedzīvojusi zaudējumus, tiesa, vadošā trijnieka komandām, kamēr Jēkabpils pēdējā mačā apspēlēja pastarīti LSPA. Iepriekšējā nedēļas nogalē jēkabpilietes piedalījās arī LHF kausā, kur pusfinālā ar 21:38 kapitulēja "REIR Dobele".

Abu komandu līderes ir starp rezultatīvākajām spēlētājām Latvijas čempionātā Kristīne Dzenīte (Jēkabpils SS) ar 88 vārtiem ieņem otro vietu, bet viņas komandas biedrene Gita Kaulakane ar 68 vārtiem ir astotā. Pozīciju augstāk ar 70 vārtiem ir salaspiliete Renāte Salmane, kura turklāt tikai par vieniem vārtiem atpaliek no piektās un sestās vietas īpašniecēm Elīnas Freibergas (REIR Dobele) un Lanas Nikolajevas (Stopiņu NHK).

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv