Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vikštrems: "Jāizmanto izdevība pāršķirt jaunu lappusi Latvijas handbola vēsturē"

Jānis Pārums

Vikštrems: "Jāizmanto izdevība pāršķirt jaunu lappusi Latvijas handbola vēsturē"
Foto: Romualds Vambuts

"Izlozē mums klāt stāvēja Dieviņš, tagad viss atkarīgs no pašiem," komentējot pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra play off izlozes iznākumu atzīst Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems, vēsta Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Jau ziņots, ka svētdien notikušajā izlozē Latvijai pretiniekos tika ielozēta Baltkrievija, ar ko nesen tika spēlēts Rīgas domes kausā. Šajā turnīrā, kurā latvieši nespēlēja optimālajā sastāvā, gan baltkrieviem tika zaudēts (26:28), taču parādīts labs sniegums, turklāt pēc puslaika latvieši pat bija vadībā. Play off spēles pret Baltkrieviju notiks jūnijā – vispirms izbrakumā (laika posmā no 10. līdz 12.datumam), pēc tam savā laukumā (14.-16.). Pasaules čempionātam kvalificēsies komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

"Baltkrievija ir labākais pretinieks, ko varējām dabūt izlozē, taču necerēju, ka trāpīsies tieši viņi. Tikpat labi mums varēja trāpīties dāņi, kas beigās tika Austrijai. Tad mūsu izredzes būtu krietni mazākas. Izlozē mums Dieviņš strāvēja klāt, tagad viss atkarīgs no mums pašiem," sacīja Vikštrems. "Priecājos un esmu apmierināts ar izlozi, taču vēl apmierinātāki ir baltkrievi. Viņi ir pārliecināti, ka mūs uzvarēs. Baltkrievijai ir vairāki labi ārzemju klubos spēlējoši spēlētāji, kā arī pašiem savs Čempionu līgas klubs. Uz papīra viņi, protams, ir neapstrīdami favorīti. Man patīk tas, ka mēs neesam favorītu statusā un pirmā spēle ir izbraukumā."

"Mums ir lieliska iespēja Latvijas handbola vēsturē pāršķirt jaunu lappusi, kā jau mēs to pāris reizes esam izdarījuši, piemēram, noslēdzot kvalifikācijas grupu turnīru bez zaudējumiem. Pirms tam tas vēl nekad nebija izdevies. Lai mēs piepildītu savu sapni, šajās divās jūnija dienās mums visam jāsakrīt. Negribu būt treneris ar garu mēli, bet mērķis noteikti ir iekļūt pasaules čempionātā. Savādāk nemaz nevar būt. Mums jāizmanto šī izdevība, jo nevar zināt, kad vēl tāda būs. Mēs esam gatavi sensācijai," uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris.

Tāpat Vikštrems neslēpa, ka ir apņēmības pilns beidzot sapulcēt maksimāli spēcīgāko sastāvu: "Es un Latvijas Handbola federācija darīsim visu, lai šajās spēlēs varam spēlēm labākajā sastāvā, ieskaitot Ģirtu Lilienfeldu un Evaru Klešniku. Kopš esmu treneris, optimālajā sastāvā neesam bijuši ne reizi, taču, ņemot vērā, cik svarīgas ir jūnija spēles, šai reizei jābūt tai, kad būsim. Ja Dieviņš stāvēs klāt, visi būs veseli, domāju, ka mums izdosies. "

Vikštrems atzina, ka pirms spēlēm ar Baltkrieviju plāno ne tikai treniņnometni, bet arī komandas saliedēšanas pasākumus.

"Domājam pulcēties kopā jau 1. vai 2. jūnijā, lai būtu vismaz nedēļa laika sagatavoties šīm svarīgajām spēlēm. Zaļā gaisma no federācijas ģenerālsekretāra Anrija Brencāna man jau ir. Vēl tikai kopīgi jāizlemj, kur un kā mēs šo laiku pavadām. Man gribētos pāris dienas ar komandu pavadīt ne tikai zālē, bet arī ārpus tās – varbūt uzspēlēt citus sporta veidus, varbūt kāpt kalnos Austrijā vai darīt ko citu tepat Latvijā. Katrā ziņā mums vajadzētu pasākumus, kas saliedētu komandu arī psiholoģiski. Plānojam arī vismaz vienu, bet ideālā variantā divas pārbaudes spēles," piebilda treneris.

Vikštrems uzsvēra, ka jūnijam jāsāk gatavoties jau šobrīd: "Mums visiem, ieskaitot federāciju, mani, Andreju Narnicki, fiziskās sagatavotības treneri Andreasu Proelleru, treneri konsultantu Valēriju Putānu priekšā liels darbs, lai mēs būtu ideāli sagatavoti šīm divām spēlēm. Šonedēļ tiekos ar Andiju Andreasu Proelleru, kas visiem spēlētājiem sastādīs inidviduālus treniņu plānus. Taktiskajā ziņā mums būs daudz darāmā kopā ar Valēriju Putānu, kurš ļoti daudz man palīdzēja arī līdzšinējā kvalifikācijas ciklā."

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-02-02 16:07, pirms 8 gadiem
Piekriitu🏆

     [+] [-]

, 2016-02-02 17:40, pirms 8 gadiem
kalnos gan nevajag kāpt.

     [+] [-]

, 2016-02-02 22:54, pirms 8 gadiem
Kāda nedēļa?!?!?
Ātrāk japulcējas un jāspēlē Vaiņodē, lai BKR apjūk