Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Pasaules čempionāta MVP – Tjerī Omejērs

Pasaules čempionāta MVP – Tjerī Omejērs
Tjerī Omejērs
Foto: Srdjan Suki / Qatar2015

Nosaukta pasaules handbola čempionāta simboliskā izlase un turnīra vērtīgākais spēlētājs. Par to kļuvis pieredzējušais Francijas izlases vārtsargs Tjerī Omejērs, vēsta organizatori.

38 gadus vecais Omejērs atzīts ne tikai par vērtīgāko spēlētāju, bet, protams, ieguvis arī labākā vārtsarga godu. Visā turnīrā kopumā Omejērs atvairīja 37% metienu (105/283), kas ir dalīts otrais labākais rezultāts. Vēl veiksmīgāk (38%, 57/152) ar metienu atvairīšanu veicās Vācijas izlases vārtu vīram Karstenam Lihtlainam, taču viņa pārstāvētā valstsvienība ierindojās vien septītajā vietā.

Jāpiebilst, ka Omejērs par pasaules čempionu kļuva jau ceturto reizi, bet viņš ir arī divkārtējs olimpiskais un trīskārtējs Eiropas čempions.

Simboliskajā izlasē iekļuva arī Francijas izlases saspēles vadītājs Nikola Karabatičs, kurš ar pieciem vārtiem kļuva par valstsvienības rezultatīvāko spēlētāju finālspēlē, bet kopumā turnīrā izcēlās ar 33 vārtu guvumiem.

Divi spēlētāji simboliskajā izlasē iekļuvuši arī no Kataras izlases (Žarko Markovičs un Rafaels Kapote), savukārt pa vienam – no Polijas, Spānijas un Slovēnijas, kas turnīrā ierindojās astotajā vietā, bet viņu labās malas spēlētājs Dragans Gajičs ar 71 vārtu guvumu kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Jāatgādina, ka svētdienas vakarā Francija kļuva par pirmo pieckārtējo pasaules čempioni, finālspēlē ar 25:22 pieveicot mājinieci Kataru. Dramatiskā cīņā par trešo vietu Polija pagarinājumā ar 29:28 pārspēja iepriekšējā čempionāta uzvarētāju Spāniju.

Pasaules handbola čempionāta simboliskā izlase

Vārtsargs: Tjerī Omejērs (Francija)
Kreisā mala: Valero Rivera (Spānija)
Kreisais ārējais: Rafaels Kapote (Katara)
Saspēles vadītājs: Nikola Karabatičs (Francija)
Labais ārējais: Žarko Markovičs (Katara)
Labā mala: Dragans Gajičs (Slovēnija)
Līnijas spēlētājs: Bartošs Jureckis (Polija)

Vērtīgākais spēlētājs: Tjerī Omejērs (Francija)

Izmantotie resursi:
Handball World Championship 2015 in Qatar


, 2015-02-02 11:03, pirms 9 gadiem
Visi saka kad KATARAI ir uzpirkta izlase, bet protams. Tas jau nekas kad FRANCIJAI tāpat puse ir ALŽĪRIEŠI, un KARABATIČ jau noteikti ir no francijas.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.