Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Trilleris "Skandināvu duelī"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Trilleris "Skandināvu duelī"
Vārtsardze Sandra Tofta jau pēc spēles laika beigām atvairīja 7 m soda metienu un saglabāja Dānijai uzvaru.

No trim vakar aizvadītajām spēlēm Eiropas čempionātā handbolā sievietēm visaizraujošakā spēle ar trillera cienīgu izskaņu bija starp Dānijas un Zviedrijas izlasēm. "Skandināvu duelī" ar 30:29 uzvarēja handbola dzimtenes Dānijas izlase.

Spēles sākums A grupas mačā labāk izdevās zviedrietēm, kuras panāca četru vārtu pārsvaru (7:3), taču tā arī bija vienīgā reize visā spēlē, kad vienai no komandām bija lielāks nekā divu vārtu pārsvars. Puslaiks - 16:15 Zviedrijas labā.

Otrajā puslaikā rezultāts desmit reizes bija neizšķirts, taču 57. minūtē dānietes panāca 29:27 savā labā. 40 sekundes pirms beigām Mikaela Massinga panāca pēdējo reizi šajā mačā neizšķirtu - 29:29, bet 5 sekundes pirms beigām Trīne Ostergorda Jensena atkal izvirzīja vadībā Dāniju - 30:29. Uzvara? Zviedrietes paspēja nogādāt bumbu Žaminai Robertsai, pret kuru rupji nospēlēja Anne Mete Hansena - sarkanā kartīte un 7 m soda metiens. Dāņu vārtsardze Sandra Tofta jau pēc spēles laika beigām atvairīja Natalī Hagmanes metienu un nosargāja Dānijai uzvaru. Pirms tam Hagmane (kopā guva 7/5 vārtus) bija realizējusi visus piecus 7 m soda metienus... Dānijai 7 vārtus guva Mette Tranborga.

Pirms tam šajā grupā Serbija ar 33:26 (13:14) pārspēja Poliju. 11/5 vārtus uzvarētāju labā guva Katarina Krpeža Slezaka.
B grupā divu bijušās Dienvidslāvijas republiku izlašu mačā Melnkalne ar 36:32 (18:12) pārspēja Slovēniju.

Šodien notiks pa divām spēlēm C un D grupās. C grupā tiksies Ungārija ar Nīderlandi un Spānija ar Horvātiju, bet D grupā - Norvēģija ar Vāciju un Rumānija ar Čehiju.