Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" Rīgas atklāto čempionātu uzsāks ar dueli pret MSĢ/LAT

Jānis Pārums

"Tenax" Rīgas atklāto čempionātu uzsāks ar dueli pret MSĢ/LAT
Dobeles "Tenax"
Foto: Jānis Līgats

Šovakar plkst. 19:30 ar Dobeles "Tenax" un MSĢ/Latvijas jaunatnes izlases (MSĢ/LAT) dueli Rīgas atklātā čempionāta spēles sāksies arī B apakšgrupā.

Jāatgādina, ka Rīgas čempionātu trešdien atklāja "Jūrmalas Sporta" un "Celtnieks Rīga" komandas, pārliecinošu uzvaru izcīnot pašreizējiem Rīgas čempioniem "Celtniekam", kas bija pārāki ar 37:24. Šovakar notiks arī pirmā B apakšgrupas spēle, kurā Dobeles "Tenax" savā laukumā uzņems MSĢ/LAT.

"Tenax" handbolisti, gatavojoties sezonai, aizvadīja vairākas pārbaudes spēles. Vispirms savā laukumā divreiz tika spēlēts ar Klaipēdas "Dragunas", pirmajā spēlē cīnoties neizšķirti, bet otrajā piedzīvojot zaudējumu. Nedēļu vēlāk dobelnieki startēja Rimanta Baltuša piemiņas turnīrā Klaipēdā, kur tika izcīnīta trešā vieta (divi neizšķirti pret "Polva Serviti" un "Granitas", zaudējums pret "Dragunas").

"Tenax", salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, savu sastāvu lielākoties saglabājuši un papildinājuši to ar jaunās paaudzes spēlētājiem Antonu Šuleiko, Ingu Kristiānu Jonušku, un Tomu Rolandu Ābelīti. Tiesa, šovakar viņi, visticamāk, būs MSĢ/LAT rindās, jo pārstāv arī jaunatnes izlasi.

MSĢ/LAT sastāvs lielākoties balstās uz 2000. gadā dzimušajiem un jaunākiem spēlētājiem, taču ir arī nedaudz vecāki spēlētāji no kādreizējās MSĢ/LAT-98 komandas, piemēram, Artūrs Meikšāns, Jānis Noviks, Ņikita Pančenko, Uvis Strazdiņš un Armands Usāns. Komandu vada Arnolds Straume, bet viņa asistents, vārtsargu treneris, Ivars Lācis ir MSĢ/LAT šīvakara pretinieku pamatvārtsargs.

Rīgas atklātā čempionāta grupu turnīra spēles turpināsies arī brīvdienās – sestdien, 2. septembrī, plkst. 18:00 "Ogre/Miandum" spēkosies ar "Jūrmalas Sportu", bet 3.septembrī plkst. 17:00 ASK/LSPA mērosies spēkiem ar Dobeles "Tenax". Noslēdzošās Rīgas čempionāta apakšgrupu spēles, kā arī finālspēles notiks nākamnedēļ. Turnīra finālā sacentīsies katras apakšgrupas uzvarētājas, bet par trešo vietu – otro vietu ieguvējas. Finālspēles 9. septembrī notiks Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā plkst. 13:00 (spēle par trešo vietu) un 15:00 (spēle par pirmo vietu).

Rīgas atklāto čempionātu rīko Latvijas Handbola federācija sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv