Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Krištopāna klubs nekvalificējas EHF Čempionu līgas grupu turnīram

Krištopāna klubs nekvalificējas EHF Čempionu līgas grupu turnīram
Dainis Krištopāns

Latvijas izlases handbolista Daiņa Krištopāna pārstāvētā Slovākijas čempionvienība "Tatran Prešov" izšķirošajā spēlē savā laukumā par iekļūšanu EHF Čempionu līgas grupu turnīrā piedzīvoja zaudējumu, ar 27:29 (13:14) piekāpjoties Baltkrievijas čempioniem Minskas "Dinamo".

Krištopāns pretinieku vārtsargu pārspēja sešas reizes. Līdz ar to "Tatran Prešov" nekvalificējās EHF Čempionu līgas grupu turnīram un cīņu turpinās EHF kausa izcīņā no 3. kārtas.

Atgādinām, ka sestdien kvalifikācijas turnīra pusfinālspēlē "Tatran Prešov" ar 32:30 (17:12) pieveica Turcijas "Besiktas JK". Krištopāns uzvaru kaldināja ar četriem vārtiem.

Vācijas 1. bundeslīgā tika aizvadīts otrās kārtas spēles, kurās diemžēl Latvijas handbolistu pārstāvētie klubi piedzīvoja zaudējumus. Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda "ThSV Eisenach" ar 20:34 zaudēja "Fuchse Berlin", bet Evara Klešnika "HSG Wetzlar" viesos ar 23:34 piekāpās "Rhein-Neckar Löwen".

Lilienfelds rokas savainojuma dēļ nespēlēja, Jurdžs bija precīzs trīs reizes, bet Klešniks spēles protokolā neatzīmējās. 18 komandu konkurencē pēc aizvadītajām divām kārtām abi mūsu klubi ir bez punktiem - "HSG Wetzlar" ieņem 15. vietu, bet "ThSV Eisenach" - 17. vietu.

Pirmās spēles aizvadītas Vācijas 3. līgā. Ziemeļu zonā ar uzvaru sāka Māra Veršakova un vārtsarga Artūra Kuģa "SV Beckdorf", kas ar 41:34 pieveica "HSG Lemgo II", savukārt zaudējumu piedzīvoja vārtsarga Edgara Kukšas "VfL Fredenbeck" - 32:33 pret "THW Kiel II". Veršakovs guva deviņus vārtus.

Pirmo oficiālo spēli Vācijas 3. līgā aizvadīja Elvijs Borodovskis, kura pārstāvētā "HSV Bad Blankenburg" sezonu austrumu zonā uzsāka ar neizšķirtu 29:29 pret "SV Anhalt Bernburg". Borodovskis guva piecus vārtus un mača izskaņā nopelnīja arī sarkano kartīti.

Rietumu zonā abi mūsu klubi piedzīvoja zaudējumus. Mārtiņa Līberga "HSG Varel" ar 23:31 zaudēja "ART Dusseldorf", bet vārtsarga Mareka Skabeiķa "SG Schalksmühle-Halver" ar 24:32 piekāpās "VfL Eintracht Hagen". Lībergs izcēlās vienu reizi.

Dienvidu zonā Margota Valkovska "HSC Bad Neustadt" ar 28:23 pieveica "SG H2Ku Herrenberg", bet Raimonda Trifanova un Valda Gūtmaņa līgas jaunpienācēja "VT Zweibrücken-Saarpfalz" ar 24:27 atzina citu jaunpienācēju "SV Kornwestheim" pārākumu. Valkovskis guva vienus vārtus un nopelnīja sarkano kartīti, bet Trifanovs un Gūtmanis katrs atzīmējās ar četriem precīziem metieniem.

Nākamajās brīvdienās sezona sāksies Beļģijā, kur "Sporting Neerpelt-Lommel" komandā spēlē Rolands Ivanovs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.