Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Skrīveri/Aizkraukle" handbolisti pārņem vadību 1. līgā

"Skrīveri/Aizkraukle" handbolisti pārņem vadību 1. līgā
"Skrīveri/Aizkraukle" handbolisti
Foto: staburags.diena.lv

Šovakar Latvijas vīriešu handbola čempionāta 1.līgas spēlē "Skrīveri/Aizkraukle" savā laukumā ar 27:20 pieveica "Jūrmalas sportu-2", izvirzoties turnīra tabulas galvgalī.

Abas komandas šosezon jau vienreiz bija tikušās jūrmalnieku laukumā Spuņciemā, kur uzvaru ar 26:25 izcīnīja mājinieki, lai gan pēc puslaika atradās iedzinējos ar 10:15. Popularizējot handbolu, šīvakara spēle tika demonstrēta portāla Sportacentrs.com tiešraidē. "Skrīveri/Aizkraukle" pirms šī mača atradās otrajā vietā, bet jūrmalnieki bija ceturtie.

Pēc Mārtiņa Dāvidnieka diviem gūtajiem vārtiem mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, taču ātri vien jūrmalnieki spēli līdzsvaroja un vēlāk arī pārņēma vadību (6:4). Lieliskā "Skrīveri/Aizkraukle" vārtsarga Kristapa Vansoviča spēle liedza jūrmalniekiem gūt vārtus nākamās desmit minūtes, ko izmantoja mājinieki, iemetot piecus vārtus pēc kārtas un izvirzoties vadībā ar 9:6. Puslaiku laukuma saimnieki noslēdza ar 9:7.

Pēc salīdzinoši līdzīgām otrā puslaika pirmajām astoņām minūtēm arvien vairāk sāka izpausties mājinieku pārākums un regulāri ar rezultatīviem uzbrukumiem izceļoties Dāvidniekam un Artūram Beļūnam "Skrīveri/Aizkraukle" puslaika vidū panāca jau astoņu vārtu pārsvaru (22:14). Savu līdzjutēju atbalstīti mājinieki turpināja ofensīvu un 54.minūtē pēc Ivara Garanča gūtajiem vārtiem pirmoreiz panāca desmit vārtu atrāvienu – 26:16. Lai gan jūrmalnieki spēja pāris vārtus atspēlēt, par "Skrīveri/Aizkraukle" uzvaru šaubas neradās – 27:20.

Uzvarētāju rindās astoņus vārtus guva čempionāta rezultatīvākais spēlētājs (112 vārti) un novembra labākais spēlētājs 1.līgā Mārtiņš Dāvidnieks, bet vēl ar sešiem vārtiem uzvaru kaldināja Artūrs Beļūns. Zaudētāju rindās septiņi vārti Albertam Gulbim.

Spēles statistika

Panākums "Skrīveri/Aizkraukle" vienībai ļāvis izvirzīties vadībā 1.līgas turnīra tabulā. 13 spēlēs (no 16) izcīnīti 20 punkti, kas ļauj par punktu apsteigt ONSC/HK Ogre, kas gan aizvadījusi par vienu spēli mazāk. Jūrmalnieki joprojām ir ceturtie, taču tikai par punktu apsteidz Riharda Lejas trenēto "Celtnieks/Vangaži" komandu.

Šajā nedēļas nogalē notika vēl trīs 1.līgas spēles. "Celtnieks/Vangaži" savā laukumā ar 31:20 apspēlēja "Salaspils" komandu, "RTU-S" pateicoties Uģa Desmitnieka gūtajiem vārtiem pusminūti līdz spēles beigām izbraukumā izrāva neizšķirtu 23:23 pret "Latgols junioriem", savukārt pērnās sezonas Virslīgas dalībniece Stopiņu NHK tikai mača izskaņā pēc Edmunda Bogdanova diviem gūtajiem vārtiem spēja salauzt Dobeles SS pretestību – 33:32.

1.līgas čempionāts noslēgsies 11.aprīlī. Iepriekšējās divās sezonās 1.līgā uzvarēja "RTU-S" (RTU seniori), kam šī sezona nav no veiksmīgākajām – pašlaik septītā vieta deviņu komandu konkurencē.

1.līga vīriešiem

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.