Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

MSĢ/LAT-98 un "Jūrmalas Sports" uzsāks SynotTip handbola Virslīgas otro posmu

Jānis Pārums

MSĢ/LAT-98 un "Jūrmalas Sports" uzsāks SynotTip handbola Virslīgas otro posmu
MSĢ/LAT-98 handbolisti
Foto: Ritvars Raits

Šovakar plkst. 18:30 ar MSĢ/LAT-98 un "Jūrmalas Sporta" spēkošanos Spuņciemā atsāksies SynotTip handbola Virslīgas turnīrs.

Latvijas čempionāta otrajā posmā komandas pēc nolikuma sadalītas divos četriniekos – spēcīgāko četriniekā startē četras labākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem (Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum"), savukārt otrajā četriniekā piedalījās pārējās četras komandas (Vaiņode, MSĢ/LAT-98, "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA).

Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāk, bet katrai komandai tiek noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Attiecīgi, katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu. Tādējādi jau otrā posma ievadā otrajā četriniekā līderpozīciju ar četriem punktiem ieņem Vaiņode, kam seko MSĢ/LAT-98 (3), "Jūrmalas Sports" (2) un ASK/LSPA (1). Vadošajā četriniekā četri punkti ir Dobeles "Tenax", trīs "Celtniekam", divi "Latgolam", bet viens jaunajai LHF kausa īpašniecei "Ogre/Miandum".

Otrajā posmā katra četrinieka komandas savā starpā izspēlēs pa divām spēlēm un pirmā četrinieka divas labākās komandas automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet pirmā četrinieka trešā un ceturtā vieta un otrā četrinieka pirmās divas komandas sacentīsies ceturtdaļfinālā. Jāpiebilst, ka gadījumā, ja otrajā četriniekā starp divām labākajām komandām iekļūs MSĢ/LAT-98, ceturtdaļfinālā startēs komanda, kas ieņēmusi vietu uzreiz aiz murjāņiešiem, jo MSĢ/LAT-98 jeb jaunatnes izlase Latvijas čempionātā startē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nepiedalās.

MSĢ/LAT-98 un "Jūrmalas Sports" šosezon, ieskaitot Rīgas čempionātu, spēkojušies trīsreiz. Galvaspilsētas atklātajā čempionātā murjāņieši bija pārāki ar 25:18, bet vēlāk Latvijas čempionāta spēlē Jūrmalai izdevās revanšēties (29:24). Savukārt pēdējā savstarpējā spēlē, kas notika pirms trim nedēļām, 12.janvārī, atkal pārāka bija MSĢ/LAT-98, turklāt pārliecinoši – 41:25.

Jau pieminētajā pēdējā savstarpējā spēlē ar 11 vārtu guvumiem uzvarētāju rindās izcēlās Raivis Gorbunovs, astoņus guva Igors Ignatjevs, sešus Uvis Strazdiņš. Jāpiebilst, ka Gorbunovs murjāņiešu sastāvā guvis tieši 100 vārtus, kas viņam ļauj dalīt trešo pozīciju rezultatīvāko spēlētāju sarakstā kopā ar komandas biedru Ludzas "Latgols" rindās Jāni Pavloviču. Vēl tikai par vieniem vārtiem vairāk ir citam Ludzas komandas pārstāvim Austrim Tuminskim, bet līderis ar 112 vārtiem ir "Celtnieks" Artūrs Lazdiņš. Jūrmalas komandas līderis Rolands Ivanovs ieņem devīto pozīciju ar 81 vārtu guvumu.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv