Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Baudičam pirmais PGA tituls, Mikelsons izstājas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Baudičam pirmais PGA tituls, Mikelsons izstājas
Stīvens Baudičs
Foto: AFP/Scanpix

Otro nedēļu pēc kārtas kādam golgerim izdevies izcīnīt karjeras pirmo PGA titulu. Sanantonio notikušajā "Valero Texas Open" to paveica 30 gadus vecais austrālietis Stīvens Baudičs.

Baudičs leģendārā tautieša Grega Normana izveidotajā laukumā 72 bedrītes izgāja ar -8, kas bija par vienu sitienu labāks rezultāts nekā amerikāņiem Vilam Makenzijam un Danielam Sammerheizam.

Austrālijas golferis savu pirmo PGA titulu, piedaloties 110. PGA turnīrā, guva, neskatoties uz pēdejā raundā iespētu pieticīgu rezultātu ar 76 sitieniem. PGA tūres sacensībās ar tik sliktu pēdējo raundu pēdējo reizi par čempionu kļūt kādam izdevās 1983. gadā, kad tādā veidā "Kemper Open" uzvarēja Freds Kaplss.

Trīs titulus Austrālāzijas tūrē izcīnījušā Baudiča iepriekšējais labākais rezultāts PGA sacensībās bija 2. vieta pagājušā gada "Greenbrier Classic", bet šogad viņš nevienā no 12 iepriekšējiem turnīriem nebija finišējis augstākā vietā par 19.

Baudičs ir trešais Austrālijas golferis, kuram šogad izdevies uzvarēt ASV tūres rīkotajos turnīros. Pārējie divi ir Džeisons Dejs un Džons Sendens. Baudičs pagājušajā nedēļas nogalē Teksasā nopelnīja 1.116 miljonus dolāru lielu prēmiju un ceļazīmi uz "Masters". Baudičam tā būs pirmā viesošanās Ogastā. Līdz šim viņš tikai vienreiz piedalījies "major" turnīrā, pirms 11 gadiem "Open" netiekot tālāk par 36 bedrītēm.

Baudiča uzvara Sanantonio nozīmē to, ka otro nedēļu pēc kārtas PGA tūrē ir jauns čempions – iepriekšējā nedēļā Orlando pie pirmās PGA trofejas tika Baudiča vienaudzis Mets Everijs, uzvarot "Arnold Palmer Invitational".

Par "Masters" runājot, no 10. līdz 13. aprīlim paredzēto turnīru varētu izlaist ne tikai Taigers Vudss, bet arī trīskārtējais čempions Fils Mikelsons. Amerikānis "Valero Texas Open" nepabeidza, jo sastiepa plaukstas locītavas muskuli. Mikelsons izstājās pēc 3. raunda 11. bedrītes.